Vrtić za treće dete besplatan

BUJANOVAC

Za selodnevni boravak za jedno dete u Predškolskoj ustanovi «Naša radost» u Bujanovcu  na mesečnom nivou roditelji plačaju dve hiljade I  600 dinara za prvo dete , za drugo  20 procenata manje, znači  dve hiljade I  80 dinara, dok je za treće dete, ukoliko I prva dva idu u vrtić,  besplatno, rekla je za JUGpress  pedagog ove ustanove Vesna Aleksic.

Za treće rodjeno dete, ako je samo ono upisano u vrtić cena je hiljadu 300 dinara, a za četvrto I svako naredno rodjeno dete upis je besplatan.

 

Za decu samohranih roditelja  I korisnika materijalne pomoći, umanjen je iznos od 50 odsto, tako da roditelji  plaćaju po 1300 dinara, dok deca vojnih ratni invalida, bez roditeljskog staranja I ometena u razvoju pohadjaju vrtić besplatno.

Cena poludnevnog boravka je 900 dinara, dok je cena za predskolce na celodnevnom boravku 2080 dinara.

Inače, bujanovačka Predškolska ustanova «Naša radost» jedina je specijalizovana ustanova u opštini, čija je osnovna delatnost društvena briga o deci predškolskog uzrasta.

Ona je takodje prva i veoma značajna karika u sistemu vaspitanja i obrazovanja dece.

Obezbedjuje dnevni boravak mališana uzrasta od jedne do sedam godina i realizuje programske zadatke u okviru vaspitno-obrazovnog rada, preventivno-zdravstvene i socijalne zaštite dece, kao i realizaciju pipremnog predškolskog programa za mališane u godini pre polaska u školu.

U toku ove godine različitim oblicima obuhvaćeno je ukupno 531  dete od jedne do 7 godina u 43 vaspitne grupe.

Vrtić pohadjaju srpksa, albanska i romska deca.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare