Pokušaj zastrašivanja novim tužbama

BEOGRAD

Druga tužba kompanije “Milenijum tim” protiv Inicijative “Ne davimo Beograd” još je jedan pokušaj zastrašivanja aktivista zbog njihovog delovanja, izjavio je danas aktivista “Ne davimo Beograd” Dobrica Veselinović na konferenciji za novinare održanoj ispred sedišta “Milenijum tima”.

Veselinović je rekao da je druga tužba identična prvoj i da se bavi “smanjivanjem vrednosti žiga i unižavanjem ugleda kompanije” zbog Veselinovićevih izjava o povezanosti “Milenijum tima” sa Srpskom naprednom strankom i projektima u koje su oni uključeni.

On je rekao da “odnos” između “Ne davimo Beograd” i “Milenijum tim” traje od 2015. godine kada su aktivisti bili “u sukobu” sa direktorom te kompanije Ivanom Bošnjakom i članom Veća gradske opštine Stari grad Andrijom Kesićem zbog protesta povodom isteka privremene dozvole za štand “Savanova”.

Veselinović je podsetio da su aktivisti tada primali pretnje i da se tada, kao ni sada, nisu uplašili, i dodao da se odnos nastavio nakon protesta aktivista povodom rušenja u Hercegovačkoj ulici 2016. godine.

On je rekao da je “Ne davimo Beograd” nastavio sa “prokazivanjem i ukazivanjem” na koruptivne odnose “Milenijum tima” i njenim učešćem u poslovima koje je SNS obezbedila.

Poslednji takav je ukazivanje na “sporni projekat privatizacije” Instituta “Goša” umesto kojeg “Milenijum tim” planira izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa zbog čega je i podneta prva tužba protiv “Ne davimo Beograd”.

Druga tužba usledila je nakon Veselinovićevog gostovanja na televiziji N1, a u oba slučaja “Milenijum tim” tužbom od “Ne davimo Beograd” traži 100.000 evra, uključujući sudske i troškove veštačenja.

Izvor: FoNet

Foto: Ne davimo Beograd

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare