Pokret Oslobođenje: Vučić predao Albancima energetiku na severu KIM!

BEOGRAD-MITROVICA

Elektromreža Srbije obavestila je zaposlene da od 14. decembra predaje kosovskom preduzeću KOSTT nadležnost za snabdevanje severa Kosova i Metohije električnom energijo, saopštio je Pokret Oslobođenje.

Od toga dana prištinske vlasti će preuzeti trafo centar visokog napona „Valač“, koji je do tada služio snabdevanju severa Kosova energijom iz centralne Srbije. Kontakt sa domaćinstvima i potrošačima od sada će preuzeti prištinsko preduzeće.
Tako je Aleksandar Vučić ukinuo još jedan deo srpske državnosti na Kosovu. Nakon Briselskog sporazuma, uspostavljanja carina između Kosova i Srbije, davanja telekomunikacija, međunarodnog priznanja i drugih ustupaka Vašingtonskim sporazumom, sada je ceo elektrodistributivni sistem predat Prištini.
Pokret Oslobođenje najoštrije osuđuje ovaj akt izdaje srpskih interesa na Kosovu i Metohiji!
Preduzeće KOSTT je inače deo objedinjenog prenosnog sistema Albanije i Kosova, što znači da je Vučić elektromrežu i srpske korisnike efektivno predao Elektroprivredi Velike Albanije.
Zaposleni će moći da traže prijem u radni odnos kod novog prištinskog preduzeća, ili će zatražiti posao negde drugde u okviru preduzeća EMS – što efektivno znači još jedno iseljenje Srba sa Kosova. Ko odbije ove opcije, izgubiće posao.
Na ovaj način Vučić i njegov režim nastavljaju sramnu trgovinu Kosovom i Srbima na Kosovu kao na pijaci. Iskoristili su zaokupljenost vanrednom situacijom zbog korona virusa da rasprodaju još jedan element srpske državnosti. Zauzvrat nisu dobili ništa, osim privatnih povlastica za sebe i svoje saradnike.
Ovo je još jedna cigla u kuli izdaje koju Vučić zida još od 2012. godine. Ta kula se ljulja, i uskoro ćemo je srušiti! Pokret Oslobođenje će tada poništiti sve sporazume koje je Vučićev režim zaključio sa ratnim zločincima Tačijem i Haradinajem”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Mlađan Đorđević, predsednik Pokreta Oslobođenje

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare