Pojačana kontrola saobraćaja zbog bezbednosti đaka

NIŠ-LESKOVAC-VRANJE

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, povodom početka drugog polugodišta, u zonama svih osnovnih škola, od ponedeljka 23. januara, sprovodiće mere pojačane kontrole, radi što veće bezbednosti učenika, sa akcentom na otkrivanju prekršaja prekoračenja brzine, nepropuštanja pešaka na pešačkom prelazu, kao i nepropisnog prevoženja dece u vozilima. 

 Napominjemo da se od početka školske 2022/23 godine u zonama škola dogodilo 39 saobraćajnih nezgoda, u kojima je dvoje dece teško, a 14 lakše povređeno, navodi se se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

                           Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve vozače da povećaju opreznost i smanje brzinu kretanja u zonama škola, a svim učenicima i nastavnom osoblju žele uspešan nastavak školske godine i da budu bezbedni u saobraćaju.

                          Kontrola saobraćaja se sprovodi i u blizini niških osnovnih škola, a to je od posebne vežnosti kada se radi o školoma koje se nalaze u prometnim saobraćajnicama poput Vozdove ulice ili pak Knjaževačke, mada se upustvo Ministarstva unutrašnjih poslova odnosi na sve škole.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare