Pojačana kontrola protivepidemijskih mera na veseljima

LESKOVAC

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove, Goran Stamenković, rekao je da su tokom vikenda inspektori kontrolisali poštovanje epidemijskih mera u 3.800 objekata, te da su izrekli 29 kazni.

„Ovog vikenda bilo više od 250 kontrola javnog prevoza, autobusa u međugradskom i međumesnom saobraćaju i uočeno dosta nepravilnosti. Za sada je izrečeno više od 20 prekršajnih naloga, preko 550.000 je iznos izrečenih naloga. U Beogradu je izrečeno najviše naloga, pa onda nešto u Nišu i Leskovcu i u ostalim gradovima zapadne i istočne Srbije. Javni prevoz je uočen kao najveći rizik, a prethodnih mesec dana smo svedoci toga da se mnogi nisu pridržavali mera.”

Stamenković ističe da su kažnjeni određeni autobuski prevoznici, kao i svi vozači koji nisu nosili maske. Oni su dobili prekršajne naloge, a slede pooštreni nadzori nad objektima koji iznajmljuju svoje sale za svadbena veselja i proslave.

„U tu kontrolu je krenula tržišna inspekcija, koja će biti neka vrsta savetodavne podrške svim pravnim licima, da ih ponovo podseti na mere koje su mesecima na snazi. Naše kontrole će krenuti praktično pojačano u produženom vikendu od četvrtka. Ove nedelje će se raditi taj pojačan nadzor, ali od četvrtka ide jedan drugi modalitet – ukrštanje inspekcija i zajednički rad na terenu. To znači da ćemo morati verovatno i da neke svadbe prekinemo, verovatno ćemo morati da nekim vlasnicima objekata izreknemo meru zabrane korišćenja i upotrebe tih prostorija uz pražnjenje tih objekata. To sigurno neće prijatno, ali je takav dogovor i insistiraće se na tome da svi inspektori preduzmu i koriste svoja ovlašćenja u maksimalnoj mogućoj meri.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare