Podrška deci oboleloj od raka

VRANJE

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR, u centru Vranja, 15. februara, organizovaće humanitarni skup. Organizatori pozivaju Vranjance da se priključe kampanji  „I ja se borim“ i doniraju sredstva slanjem SMS poruke na broj 1150. Svojim prisustvom pridružiće se borbi onih kojima je podrška neophodna.

NURDOR ove godine  obeležava 15 godina postojanja. Za to vreme kroz udruženje je prošlo više od 1.500 porodica kojima je pružena podrška u lečenju i nakon njega, a više od 1.000 potpuno besplatnih rehabilitacija organizovano je za decu koja su pobedila bolest. 

Izgrađeno je pet roditeljskih kuća i jedna potpuno nova bolnica, a preko 1.000 posebno edukovanih volontera poklonilo je više od 100.000 sati volonterskog rada u pružanju podrške kroz razne aktivnosti za unapređenje uslova lečenja i brige o deci oboleloj od malignih bolesti.

Akcija će biti organizovana na trgovima, glavnim ulicama i šetalištima u više od 30 gradova širom Srbijeu okviru obeležavanja Međunarodnog dana dece obolele od raka.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare