Ambasador Belgije u Bujanovcu, Preševu i Medvedji

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

Ambasador Belgije Kun Adam rekao je za JUGpress da ej njegov motiv za posetu opštinama Buujanovac, Preševo i Medvedja da dobije vviše informacija o životu u njima.“ Želeo sam da se bolje upoznam sa situacijom u ovom delu zemlje, kraju koji ima, da tako kažem, specifičan status zbog albanske navionalne manjine. Želeo sam da se upoznam sa izazovima sa kojima se ljudi tamo suočavaju”, rekao je Adam.

On je dodao da je na sastancima sa lokalnim političarima i drugim predstavnicima dobio razne informacije.

“Saznao sam  kako oni vide budućnost u socijalnom i ekonomskom smislu”, dodao je Adam. Smatra da je “vrlo bitan aspekt kako privući mlade ljude, naći im posao i zadržati ih da ostanu u svom rodnom gradu”Na pitanje kakav je stav Belgije po pitanju dijaloga izmedju Kosova i Srbije i spekulacija o promeni granica, rekao je da ” Srbija I Kosovo treba da dodju  do “zajedničkog dogovora” I izrazio nadu da će “situacija vrlo brzo da se reši I stanje normalizuje”.

“Mi podržavamo predstavnicu Federiku Mogerini i smatramo da je potrebno da se ponovo uspostavi dijalog između Beograda i Prištine. Ali, ne želimo da se mešamo i smatramo da je to stvar između Beograda i Prištine”, rekao je Adam.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare