Podeljeno još 340 auto sedišta za bebe

LESKOVAC

Još 340 auto sedišta uručena su porodicama koje su dobile bebe i ostvarili pravo na jednokratnu novčanu pomoć u periodu od maja do avgusta ove godine. Marija Rajković, pomoćnica gradonačelnika, ovom priliko je naglasila da je Grad Leskovac je godinama unazad svim roditeljima pouzdan oslonac i partner.

„U prilog tome govore brojne mere populacione politike, od kojih je jedna i dodela auto-sedišta za svu novorođenčad sa teritorije našeg grada. Dosad je uručeno skoro 950 auto-sedišta, a sada delimo dodatnih 340. Za ove namene grad Leskovac je opredelio sumu u iznosu od 12 miliona dinara. Tako s jedne strane raterećujemo porodični budžet, ali utičemo i na podizanje svesti o bezbednosti u saobraćaju.“

Milica Stojanović, majka troje dece, zahvaljujući se na poklonu je naglasila da nas život često nagradi na lep ili manje lep način.

„Mene je ovog puta dočekao raširenih ruku. Pre samo nekoliko meseci dobila sam sina Gavrila. Osim ljubavi, pažnje i požrtvovanja koje roditelj treba da pruži svom čedu, ruku pod ruku idu i finansijski izdaci. Lepo je znati da grad Leskovac doživljava sve majke podjednako bitnim. Nema lepšeg povoda za okupljanje od ovog, a to su naša deca, pa se zato zahvaljujem u ime svih roditelja.“

Iz lokalne samouprave poručuju roditeljnima koji nisu bili u mogućnosti da preuzmu auto-sedišta, da to mogu da učine u zgradi opštine, u ulici Pana Đukića br. 9, na portirnici.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare