Podeljeno 5,5 miliona dinara za 25 projekata iz kulture

VRANJE

Gradski većnici u Vranju, u četvrtak, su usvojili Predlog Komisije za ocenu projekata za finansiranje i sufinansiranje iz gradskog budžeta u oblasti kulture u 2019. godini, za koje je izdvojeno 5,5 miliona dinara, rekla je na konferenciji za novinare gradska većnica Zorica Jović.

„U roku je stiglo 35 prijava za ovaj konkurs. Podržano je 25 projekata. Oni koji su stigli nakon isteka roka nisu ni razmatrani, a bilo ih je 11. Komisija je vodila računa o tome da tradicionalne manifestacije koje se održavaju u gradu ponovo podrži. To su festivali ,,Piano summer“, „Dokument“, i „P(h)antomfest“, rekla je Jovićeva.

Najviše sredstava odobreno je za projekat Folklornog ansambla Sevdah – 1,1 milion, dok je za organizaciju jednog od najznačajnijih festivala klasične muzike u zemlji „Piano summer“- 900.000 dinara.

Ona je dodala da je došlo do smanjenja budžeta za projekte iz oblasti kulture u odnosu na 2018. godinu. 

Na konferencii za novinare je rečeno da je usvojen izveštaj Komisije za pregled pristiglih narativnih i finansijskih izveštaja o realizovanim projektima u oblasti kulture za 2018. godinu koje je finansirao Grad Vranje.

„Ustanovljeno je da kod jednog projekta nisu opravdana sredstva dobijena od Grada, tako da je dat nalog Gradskom javnom pravobranilaštvu da pokrene proceduru povraćaja sredstava“, rekla je gradska većnica.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare