Najbolji studenati niškog univerziteta nagrađeni boravkom na Kopaoniku

NIŠ

Najbolji studenati sa niških fakulteta 24.marta putuju na Kopaonik. . Danas su najboljim studentima u Gradskoj kući gradonačelnik Niša Darko Bulatović, gradski većnik Branislav Kačar i dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja dr Milovan Bratić uručili vaučere.

“Mladi i obrazovani ljudi su budućnost našeg društva i naše države. Mislim da se stiču uslovi da mladi jesu i naša sadašnjost. Na idaju profesora Ljube Pavlovića i gradskog većnika za sport i omladinu Branislava Kačara mi ćemo danas uručiti još jedan poklon i damo vam još jednu podršku”, kazao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović prilikom svečanog uručenja vaučera. On je dodao da Grad pruža podršku i nagrađeje najbolje studente svake godine sa po 50.000 dinara.

“Sredstva koja izdvajamo za podsticaj i razvoj talentovanih i mladih studenata iznose 18 miliona dinara. Uvek gledamo da izađemo u susret studentima. Trenutno se razmatra projekat odlaska 100 naših studenata u Strazbur i grad će ih podržati u tome”, dodao je Bulatović.

Ideja da se na ovaj način nagrade najbolji studenti potekla je od gradskog većnika Ova nagrada najboljima ideja je gradskog većnika Branislava Kačara i profesora dr Ljubomira Pavlovića sa FSFV, nekada vrsnog rukometaša.

  Svih 11 niških fakulteta napravilo je svoju ranglistu najboljih studenata na osnovu visine prosečne ocene,pa će put Kopaonika krenuti ukupno  44 najboljih studenata iz Niša.

Organizaciju akcije vodiće Fakultet za sport i fizičko vaspitanje iz Niša, Nišu u saradnji sa Univerzitetskim sportskim savezom Niša. Za njih je organizovana  sedmodnevna škola skijanja što podrazumeva i sve van pansionske aktivnosti, iznajmljivanje skija, nabavku ski pasova i sportske aktivnosti na snegu. 

Studentima se obratio i dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja profesor dr Milovan Bratić.

“Ovo je veliki podstrek za sve studente Univerziteta jer smo shvatili da postoje oni koji razlikuju vrednosti i ne vrednosti. Naš grad treba i ponosi se rezultatima koje su postigli studenti i to ne samo na svojim fakultetima već i u običnim društvenim aktivnostima. Ono što će sve vas opredeliti u budućnosti je ljubav koju gajite prema poslu koji radite, prema svom gradu i svojoj državi. Budite ubeđeni da ćete samo tako i jedino tako napraviti veliki iskorak i ispunite svoj cilj”, naglasio je Bratić i dodao da zahvalnost za ovu akciju studenti duguju profesoru Pavloviću i većniku Kačaru.

Među studentima koji su dobili vaučere za Kopaonik nalazi se i Vladana Vujsić, student druge godine FSFV, a njen prosek je 10,00. Ona se ovom prilikom zahvalila gradskom većniku Branislavu Kačaru koji je pokrenuo celu ovu akciju i profesoru Ljubomiru Pavloviću na divnoj ideji.

“Sviđa mi se cela organizacija i iznenađena sam ovom idejom i akcijom. Svima nama ovo puno znači, prvo jer su nas izabrali naši fakulteti, a to znači da su oni prepoznali našu brednost, a onda nas je nagradio i grad što je dodatna motivacija da budemo još bolji i uspešniji”, kazala je Vladana.

Niš je prvi grad sa juga Srbije koji će realizovati ovaj projekat. Za ovu namenu Grad je izdvojio  2,6 miliona dinara .

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare