Podeljeni ugovori za projektno sufinasiranje u kulturi

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović uručio je ugovore za realizaciju programa po konkursu finansiranja ili sufinansiranja projekata iz oblasti kulture.

Na konkurs je pristigao 61 projekat, čija su potraživanja iznosila nepunih 30 miliona dinara.

Komisija je podržala 42 projekta, a od toga je troje odustalo, tako da je opredeljeno 8.850.000 dinara umesto predviđenih devet miliona.

„Naša kultura nam daje dignititet i pomaže nam da izgradimo karakter“ istakao je Cvetanović i dodao da kulturne vrednosti koje delimo nam pružaju osećaj pripadnosti u našem društvu.

„Kultura nas ujedinjuje i daje nam osećaj bezbednosti. Jezik kojim govorimo, umetnost, književnost i baština kojom se ponosimo, naši hramovi kulture, naša kuhinja, festivali, običaji, tradicija, zajedno sve to čini našu kulturu. Oni postaju deo naše svakodnevnice i upravo zbog toga ne može se reći da u bilo kom društvu ima dovoljno ili previše kulture. Ona je ogledalo svakog društva i najbolji ambasador u svim svojim segmentima. Leskovac je grad koji svoj kulturni identitet nosi sa ponosom, a zadovoljstvo nam pruža činjenica da postajemo jedan od centara kulture u našoj zemlji.“

U ime onih čiji će projekti biti finansirani zahvalila se Jelena Cvetković Crvenica (Dečiji hor „Zvezdice“) koja je naznačila da se grad zaista odgovorno ponaša prema kulturnim radnicima.

„U proteklim godinama zapažamo manjak učešća društveno-odgovornih kompanija u našem radu, što dodatno pojačava i daje na značaju pomoć koju pruža grad. To je naš veliki hendikep i ovom prilikom bih pozvala sve društveno-odgovorne kompanije da svima nama izađu u susret i da pomognu ne samo nama, nego i samom gradu i taj teret olakšaju.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare