Nikola Marković, učenik Tehničke škole ‘’Rade Metalac’’ , prvak države u poznavanju energetske elektronike

LESKOVAC

Nikola Marković, učenik III razreda, Tehničke škole ‘’Rade Metalac’’ prvak je države u poznavanju energetske elektronike .  

Zvanje najboljeg u ovoj oblasti, Nikola je stekao na Republičkom takmičenju učenika elektrotehničkih škola Srbije, prošle subote u Nišu.

Ovaj talentovani mladić, ostvarenim rezultatom stekao je pravo upisa na Elektronski fakultet bez polaganja prijemnog ispita, što je, smatra on, nagrada za znanje i trud.

        “Učio sam i vredno radio i isplatilo se. Zadovoljan sam rezultatom, koji će mi poslužiti kao podstrek za nastavak školovanja i napredovanje”.

Pored Nikole Markovića na Republičkom takmičenju iz energetske elektronike i elektronike u energetici, nastupio je i Danijel Stojanović, koji je zauzeo peto mesto. Njihov mentor- nastavnik elektrotehničke grupe predmeta, Miodrag Janjević, pohvaljen je kao najuspešniji  profesor.

” Ovi rezultati nisu samo moj, već I uspeh svih kolega, koji su vredno radili na obrazovanju  učenika u protekle tri godine, pa i Nikole I Danijela. Godinama unazad na Republičkim takmičenjima ostvarivali smo plasman od trećeg do petog mesta, pa je Nikolin trijumf, ogroman uspeh za sve djake i samu školu” , kaže nastavnik Janjević.

Nikola i Danijel su do školskog državnog prvenstva došli sa regionalnog takmičenja u Aleksincu, na kome su ostvarili impresivne rezultate.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare