Podeljeni ugovori za finansiranje sportskih klubova

LESKOVAC

U Leskovcu su danas podeljeni ugovori o finansiranju i sufinansiranju sportskih klubova i organizacija za 2019. godinu.

Ukupno 104 kluba i organizacija je dobilo sredstva iz budžeta garda u ukupnom iznosu od 60 miliona dinara, a ugovore je uručio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je rekao da je dužnost svakoga od nas da čuva svoje zdravlje, jer, ukoliko nemamo zdravlja, nećemo imati čisti i zdrav um.

„Jedan od načina da se to učini je sport. Sport je aktivnost sa kojom smo svi povezani. Neki su posmatrači – navijači, koji svoju ljubav i povezanost pokazuju bodrenjem omiljenog kluba. Neki, poput vas koji ste danas sa nama, su igrači. Borci koji poslednji svoj dah ostavljaju na sportiskim terenima – borilištima, gde se računa samo rad, trud i fer plej.“

Gradonačelnik Cvetanović je ovom prilikom podsetio i na ulaganja lokalne samouprave u sportske terene i sportsku infrastrukturu.

„Pored terena, važno je da mladi imaju adekvatan zatvoreni prostor za obavljanje časova fizičkog vaspitanja. Sa tim ciljem ulagali smo i u školske fiskulturne sale. Vodili smo računa o prostorijama klubova, našim sportskim ustanovama, a u toku prethodne, 2018. godine, veliki akcenat stavljen je na ulaganja u sportsku infrastrukturu. Udruženim snagama Ministarstva sporta, Fudbalskog saveza Srbije i Grada Leskovca, izgrađen je teren sa veštačkom travom. Da Leskovac ima veliku podršku Ministarstva omladine i sporta dokazuje završetak radova na hali Partizan, koja će sportistima otvoriti svoja vrata na proleće. Postojanje adekvatnih i kvalitetnih sportskih objekata neophodno je za razvijanje sporta i za rad sportista. Pored toga, ono što im u velikoj meri pruža podršku je finansiranje i sufinansiranje od strane Grada koje godinama sprovodimo.“

Gradonačelnik je podsetio i na redovne godišnje nagrade mladim sportistima koji postižu zapažene rezultate.

U ime klubova na podršci je zahvalio Miodrag Stojković, predsednik Rukometnog kluba „Dubočica 54“. On je kolegama poželeo u 2019. godini uspeha, zdravlja i blagostanja, i obećao maksimalan trud da se, nakon 19 godina, RK „Dubočica 54“ nađe u najvišem rangu takmičenja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare