Javno poreduzeće “Dom” najavljuje naplatu preko izvršitelja

LESKOVAC

Javno preduzeće “Dom” u ovoj, 2019. godini će iskazati gubitak od oko 4,8 miliona dinara pre oporezivanja, kaže direktor Vlada Đorđević.

Plan sa gubitkom usvojili su odbornici Skupštine grada .

Ukupni prihodi bi trebali da iznose 50,8 miliona dinara, a rashodi 55,6 miliona dinara”, rekao je Đorđević.

kaže da je “cilj preduzeća da u narednoj godini , ulaganjem u tehničku opremu i unapređenjem znanja i sposobnosti svih zaposlenih, odnosno poboljšanje kvaliteta i proširenje održavanja na same stanove, zadržimo Skupštine stambenih zgrada koji imaju ugovor sa preduzećem i povratimo one skupštine koje su sa nama raskinule ugovor”.

“Time ćemo povećati obim posla, faktuirisati realizaciju i prihod. Naplatićemo i potraživanja starija od 365 dana, pooštriti kontrolu poštovanja reprograma i svi koji nisu plaćali biće utuženi, a naplata utuženja će ići preko javnih izvršitelja ukoliko nije moguće drugačije naplatiti potraživanja,“ najavio je Đorđević.

JP “Dom” je u 2018. godini raspolagao sa 160 lokala, 88 stanova, 107 garaža a sa 31 udruženjem stanara ima ugovore.

Preduzeće koje je zaduženo da svojim korisnicima obezbedi pouzdano, efikasno i redovno održavanje zajedničkih delova stambenih zgrada i stanova stvarajući najbolje uslove za korisnike, kao i da kroz efikasan, transparentan, zakonit i odgovoran način poslovanja raspolaže stambenim i poslovnim prostorom u vlasništvu grada Leskovca.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare