Podeljeni ugovori socijalno ugroženim porodicama

LESKOVAC

Dvanaest porodica potpisalo je danas ugovore u okviru projekta „Direktna socio-ekonomska pomoć ugroženim porodicama i pružaocima socijalnih usluga u lokalnim zajednicama u Srbiji“ koji grad Leskovac sprovodi u saradnji organizacijom ASB.

Njima će biti donirani plastenici čija je u7kupna vrednost 18.000 evra a u toj sumi je učešće grada od 3.000 evra, dok se ostatak finansira sredstvima nemačkog Ministarstva spoljnih poslova.

Gradonačenik Leskovca Goran Cvetanović je rekao da je prosečna vrednost plastenika oko 1500 evra i da je pomoć jednokratna i bespovratna, a ugovori će biti realizovani do kraja tekuće godine.

“Cilj projekta jeste da se doprinese socio-ekonomskoj inkluziji ugroženih porodica i pojedinaca u našem gradu i Srbiji i da se stvore bolji uslovi za njihov život i zaposlenje. Svim korisnicima danas je u Centru za stručno usavršavanje održana obuka na temu „Osnove plasteničke proizvodnje“, gde su imali priliku da se bliže upoznaju sa plasteničkom proizvodnjom, potencijalnim rizicima i problemima sa kojima se proizvođači mogu susresti, kao i koracima ka uspešnoj i profitabilnoj proizvodnji dobara,“ rekao je Cvetanović.

„Leskovac mnogo ulaže u poljoprivredu i konstatno pruža podršku poljoprivrednim proizvođačima. Od 2013. godine utrošeno je ukupno 216,5 miliona dinara na preko 6300 subvencija za naše poljoprivrednike. Do sada smo uspeli da rešimo mnoge probleme naših poljoprivrednih proizvođača i omogućimo im bolje uslove rada jer smo u atarske puteve, komasaciju i elektrifikaciju polja investirali ukupno 250 miliona dinara,“ dodao je on.

Ispred oranizacije ASB obratio se Sava Pantelić koji je rekao da im dosadašnja dobra saradnja daje vetar u leđa da Leskovac uključe u još projekata, kao i da vide ovaj grad kao partnera za budućnost.

U ime korisnika pomoći zahvalio se Bojan Jovanović iz Turekovca.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare