Podeljeni podsticaji za 138 poljoprivrednih gazdinstava

MEDVEDJA

 

Danas je 138  registrovanih poljoprivrednih proizvodjača sa teritorije opštine Medvedja dobilo podsticajna sredstva u ukupnoj vrednosti od  4.248.875 dinara.

Ugovore su uručili predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić i njegov zamenik Goran Ivanović.

Arsić je rekao da se “ove godine vrlo ekonomično raspolagalo sredstvima za podsticaj poljoprivrede”.

“Smanjenjem maksimalnog iznosa povraćaja po gazdinstvu, postignuto je da imamo veći broj isplaćenih zahteva, s tim što su oko 90% zahteva za povraćaj, ispod maksimalno određenog iznosa. Gledalo se i da se ne odstupi od pravila, tako da svi koji su podneli zahteve, biće isplaćeni i biti podjednako sagledani. Prednost je, naravno, data gazdinstvima koja do sada nisu konkurisala za neku od mera podsticaja, a trudili smo se da izađemo u susret i ostalima koji su ulagali u svoju poljoprivrednu proizvodnju. Kada pogledamo grad Leskovac koji je za podsticaj poljoprivrede izdvojio za 2017. godinu u budžetu 17.000.000 dinara, sa ponosom mogu reći da mi kao mala opština smo imali veliki pomak za poljoprivredna izdvajanja, gledano sa strane manje površine i manjeg broja registrovanih poljoprivrednih gazdinstava,“ rekao je Arsić.

Budžetom opštine Medvedja za 2017.godinu za podršku poljoprivredi je izdvojeno deset miliona dinara.

Za meru investicije u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava vrši se povraćaj uloženih sredstva za nabavku sadnog materijala, nabavku grla stoke, mehanizacije i opreme za navodnjavanje, u ukupnom iznosu od 9.250.000 dinara.

Za meru veštačkog osemenjavanja se i dalje vrši prijem zahteva a izdvojeno je 750.000 dinara.

(Fotografija iz arhive JUGpressa)

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare