Usvojen rebalans budžeta i poskupljenje komunalnih usluga

BUJANOVAC

 

Na današnjoj sednici Opštinskog veća usvojen je predlog rebalansa budžeta kojim je predviđeno ukupno povećanje sredstava za oko 23,5 miliona dinara. Opštinski budžet će po ovoj odluci, kako je rekao načelnik Odeljenja za finasije Boban Pavlović, iznositi 965,6 miliona dinara. Razlog za rebalans budžeta je obezbeđivanje sredstava za subvencionisanje poljoprivrede i preduzetništva,  obrazložio je predsednik opštine Šaip Kamberi.

„Ukupan iznos sredstava namenjenih za poljoprivrednike se sa 23 miliona uvećava na 32,5 miliona dinara. Dodatnih 9,5 miliona dinara za poljoprivredu predstavljaju i najveće povećanje po budžetskim pozicijama“, istakao je Pavlović.

Sredstva za podsticaj preduzetništva se, takođe, povećavaju i to za 1,6 miliona na ukupnih 11,6 miliona dinara.

Na sednici je usvojen i novi cenovnik JP „Komunalac“ koji predviđa poskupljenje svih komunalnih usluga za 10%, što je JUGpress ranije već najavio. Nove cene važe od 1 .oktobra pa će tako građani, već sa sledećim računom, za vodu izdvajati 51,11, a za grejanje 138,38 dinara sa PDV-om. Kada Parking servis, koji sada posluje u sklopu „Komunalca“,  profunkcioniše, s obzirom da ne radi već više od osam meseci, cene parkiranja će, takođe, biti više za 10%. Za sat vremena u crvenoj zoni će se naplaćivati 33, a u žutoj 27 dinara. Inače, predsednik Kamberi je ranije izjavio da se čeka novi program za sms naplatu parkinga kako bi Parking servis nastavio normalno da funkcioniše, što bi trebalo očekivati najkasnije do kraja godine.

Predsednik Privremenog organa, koji upravlja „Komunalcem“, Adem Hasani opravdava ovo poskupljenje rastom cena energenata.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare