Podela besplatnih sedišta za decu

NIŠ, 16 NOVEMBAR 2017

PODELA BESPLATNIH SEDIŠTA ZA DECU

U 30 posto slučajeva deca do 3 godine, za koju je obavezna upotreba sedišta, su adekvatno zaštićena sigurnosnim sistemom,  a samo 17%  dece od 4 do 12 godina, za koje je takođe predviđen prevoz u sigurnosnim sedištima  se u njima I prevoze “. Oni moraju da se voze na zadnjim sedištima I da budu vezana sigurnosnim pojasevima“-rekao je Duško Pešić iz Agencije za bezbednost saobraćaja koji je objasnio da čak “ 60 posto dece smrtno strada kao putnici u vozilu, 37 procenata kao pešaci. Ostali broj strada kao biciklisti”

U Gradskoj kući deci članova udruženja osoba sa invaliditetom i udruženja ratnih vojnih invalida, predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja poklonili su 20 sedišta . Pre toga predstavnici Agencije održali su obuku o njihovom pravilnom korišćenju. Sedišta su podelili predstavnici Agencije za bezbednost i resorni gradski većnik Igor Vojinović

Podaci Agencije pokazuju da se sedišta za decu u Srbiji često ne koriste, kao i da ih 90 odsto roditelja koristi na pogrešan način.

.Prethodno je održanao uvodno predavanje na kojem je istaknuto da je  zajednička obaveza svih segmenata društva da brinu o bezbednosti dece u saobraćaju i da je pred  roditeljima stalni izazov da svoju decu zaštite na pravi način.  Zbog toga je misija čitavog društva, a posebno roditelja da deci na razumljiv način pokažu šta je bezbednost, jer je ona preduslov njihovog srećnog detinjstva.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare