Delegacija Žironda u poseti Nišu

NIŠ, 16 NOVEMBAR 2017

DELEGACIJA ŽIRONDA U POSETI NIŠU

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović sa saradnicima ugostio je u Gradskoj kući delegaciju iz francuske oblasti Žirond na čelu sa delegatom Saveta departmana za pitanja Evrope i decentralizovane saradnje Žak Respoom.

Prilikom susreta razgovaralo se o novim modalitetima saradnje grada Niša sa Generalnim savetom Žironda. Konkretno, reč je o saradnji na projektima posvećenim mladima kao najvrednijem resursu Grada, kulturi i stimulisanju lokalnog razvoja. Najavljena je i tronedeljna poseta niškog strip autora Tonija Radeva Žirondu u okviru koje će deca koledža «Alfred Mogen» iz Gradinjana i OŠ «Ivo Andrić» iz Niša, uz podršku Radeva raditi na realizaciji francusko-srpskog strip izdanja sa tematikom ljudskih prava.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović ukazao je na značaj interaktivnog odnosa dveju kultura u cilju prezentovanja istorijskog, nacionalnog i duhovnog idnetiteta obeju država. Naročito je istakao politiku pospeštivanja turstičkog potencijala Niša, koja će stimulisati razvoj i rast privrednog, ekonomskog i infrastrukturnog kapaciteta Grada. U tom smislu – istakao je gradonačelnik Bulatović, intenzivnije istraživanje i promovisanje duhovne i materijalne kulture Niša, tzv. «Kapije Istoka i Zapada»,  doprineće boljem pozicioniranju grada na mapi svetskih turističkih destinacija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare