Počela realizacija projekta “Moj drug policajaca”

NIŠ

Novi ciklus projekta „Moj drug policajac“ počeo je u Vrtiću „Cvrčak“ pod pokroviteljstvom Gradske opštine Medijana, a u saradnji sa Policijskom upravom u Nišu i Predškolskom ustanovom „Pčelica“. Projekat ima za cilj povećanje bezbednosti dece predškolskog uzrasta i upoznavanje sa radom pripadnika policije.

– Gradska opština Medijana nastavlja da radi na poboljšanju obrazovanja najmlađih. Smatramo da je bezbednost dece prioritet i da na na tom polju treba raditi od malih nogu – rekao je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić prilikom predstavljanja nove faze i podsetio da je u prošloj godini pilot projekat „Moj drug policajac“ realizovan u svih 10 vrtića na području GO Medijana. Ove godine je za edukaciju predškolaca preko zanimljivih brošura i bojanki, najveća niška opština izdvojila 120.000 dinara.

Promociji projekta prisustvovali su i načelnik Policijske uprave u Nišu Ninoslav Mitić i direktorka Predškolske ustanove „Pčelice“ Svetlana Mitić sa saradnicima.

Deca vrtića „Cvrčak“ poklonila su danas predstavu gostima u kojoj su na zanimljiv način pokazala osnovna znanja iz saobraćaja. Mališani su imali priliku da u dvorištu Vrtića zavire u policijska vozila, vide kako izgledaju njihove uniforme i saznaju iz prve ruke da su policijci tu da brinu o njima, a što je i cilj navedenog programa edukacije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare