Počinje realizacija komunalnog programa za tekuću godinu

VRANJE

Gradski većnik za komunalna pitanja i infrastrukturu u Vranju, Dejan Stanojević na konferenciji za novinare najavio je početak realizacije komunalnog programa za 2018. godinu.

Relaizacija počinje sutra rekonstrukcijom ulice Jovana Jankovića Lunge.

,,Krećemo sa kompletnom rehabilitacijom Ulice Jovana Jankovića Lunge, u naselju Češalj. Radovi će trajati oko 30 dana pa je neophodno da građani koriste alternativne pravce“, kaže Stanojević.

Reč je o prvoj fazi i radove će izvoditi Preduzeće iz Preševa „Saba Belča“. Predviđna je rekonstrukcija 15 ulica u Vranju. Vrednost je 40 miliona dinara.

Stanojević je najavio i uređenje trotoara u Ulici Ive Lole Ribara, gde će biti postavljene behaton ploče.

,,U narednom periodu radićemo i na uređenju  saobraćajnica u Vranju, među kojima su ulice Kneza Miloša, Narodnog heroja, Zmaj Jovina, Hristijana Karpoša, ali i puteva u seoskim mesnim zajednicama. Očekujem da radovi budu okončani početkom oktobra, rekao je gradski večnik“.

On je dodao je i da će biti urađena i rekonstrukciju puta prema brani Prvonek. U planu je i izgradnju ostrva u Radničkoj ulici, postavljanje četiri nova autobuska stajališta, kao i potpuna rehabilitacija jedne od najvažnijih u saobraćajnica u gradu. Reč je o ulici Bore Stankovića.

Do sada je u okviru tekućeg održvanja obavljeno krpljenje udarnih rupa u preko 60 saobraćajnica i utrošeno oko 500 tona asfalta, čulo se na konferenciji za novinare.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare