Počinje „Piano Summer 2017“

VRANJE

Od 1. do 18. avgusta Vranje će biti kulturna prestonica Srbije i Balkana.

Četvrtu godinu zaredom biće održan Festival klasične muzike „Piano Summer“.
Programom je predviđen bogat i raznovrstan program, od brojnih predavanja do kurseva klavira, violine i kamerne muzike.

Pored brojnih koncerata biće održana i Letnja akademija specifična po tome što su polaznici majstorskih kurseva univerzitetski profesori, umetnici, studenti, ali i deca.
Neće izostati ni „Piano maraton“, koji će biti održan na otvorenom, na gradskom šetalištu, namenjen široj publici u cilju promocije klasične muzike. Po dužini trajanja maraton je jedinstven u svetu.

Ne manje važni su i autorski koncerti posvećeni srpskim kompozitorima, kako bi umetnici i studenti iz različitih zemalja bolje upoznali naše muzičko stvaralaštvo.

Učesnici Festivala „Piano Summer“ su umetnici svetskog renomea, Natalija Gutman Trio, Gulsin Onay, Goran Jurić, Sandra Vučenović Schnabel, Michael Leslie, Nino Gurevich, Caesar Yuwono, Biljana Gorunović, Miroslav Pavlović, Nikos Stavlas, Claudio Carbo Montaner. Solisti su Gertrud  Schilde, Klaus Schilde, Hyun Sook Tekin, Satoko Mimura, Dimitri Romanov i drugi.
Pokrovitelji ovog prvorazrednog kulturnog i umetničkog događaja su Ministarstvo kulture, Grad Vranje i Srpska akademija nauka i umetnosti.

Partneri manifestacije su Turistička organizacia Vranje i Muzička škola „Stevan Mokranjac“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare