Niš do kraja godine dobija novi bulevar

NIŠ

Bulevar koji će spojiti postojeće “Nikola Tesla” i “12. Februar” biće dužine oko 535 m i prostiraće se između kompleksa “Filip Moris” i Mašinske indistrije – najavio je danas na sednici Gradskog veća Milan Ranđelović iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj. Novi bulevar, koji je za sada ulica, trebalo bi da bude do kraja godine završen. Radni naziv bulevara je “Somborski”.

Projekat izgradnje Bulevara iznosi 103 miliona dinara. Deo sredstava u vrednosti  60 miliona dinara plaća Grad ,  kao i ceo PDV, a 40 miliona Ministarstvo privrede. Izgradnja će početi uskoro jer su sve potrebne odluke donete. Očekuje se da tokom sledeće nedelje  Ministarstvo privrede raspiše konkurs za javnu nabavku i izabere izvođače radova. Kako je danas rekao Ranđelović do  kraja septembra bi trebalo da se znaju izvođači radova kako bi se investicija realizovala tokom 2017.

 

U prethodnoj godini grad Niš je sa Ministarstvom privrede kroz projekat finansirao izgradnju fekalne i atmosfeske kanalizacije u kompleksu. Ove godine je u pripremi raspisivanje javne nabavke izgradnje dela atmosferske kanalizacije. Realizacijom ovog projeta čitava lokacija će biti u potpunosti infrastrukturno opremljena. Poput drugih bulevara, i novi će imati dve trake sa “ostrvom ” u sredini kao i trotoar sa obe strane , rekao je Ranđelović.  Namena novog bulevara je “poslovno – proizvodno – trgovinski kompleks”.

Plan gradske vlasti je da se i na ovu lokaciju, koja se nalazi između kompleksa”  Filip Moris” i Mašinske industrije privuku investitori koji će graditi i otvarati fabrike.

“To je jedan deo grada koji je praktično zapušten, jer se nalazi između dve velike bulevarske saobraćajnice, a radi se takođe o zemljištu koje je prilično blizu centru grada, fakultetima, između velikih kompleksa “Jastrepca” I Mašinske sa jedne I “Filipa Morisa” sa druge strane,  tako da smatramo da će se i tu izgradnjom bulevara jednostavno pokrenuti investicije, jer će realno biti interesantna lokacija”, rekao je Ranđelović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare