Počinje ovogodišnja prijava dece u vrtić elektronskim putem – eVrtić

NIŠ-ALEKSINAC

 Građani Aleksinca i Niša su prvi koji i ove godine mogu elektronski da podensu prijavu za upis detata u predškolsku ustanovu putem Portala eUprava na linku https://euprava.gov.rs/usluge/5494 .
          Usluga eVrtić će i ove godine biti omogućena u 140 gradova i opština kao lakši, brži, potpuno elektronski i besplatan način prijave deteta u predškolsku ustanovu. Podsetimo, prošle godine usluga je bila dostupna u celoj Srbiji i više od 60.000 roditelja je podnelo prijavu za upis deteta u željeni vrtić onlajn.
          Elektronsko podnošenje prijave se vrši jednostavnim popunjavanjem obrasca u elektronskoj formi, a prilaganje izvoda iz matične knjige rođenih, prebivališta i uverenja o zaposlenju nije potrebno jer se automatski pribavljaju.
         Usluga eVrtić je namenjena roditeljima koji su državljani Republike Srbije.
          Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju ili decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem, ali je potrebno da roditelji podnesu relevantnu dokumentaciju na zvaničnu imejl adresu Predškolske ustanove kojom dokazuju navedeni status.
        Ukoliko roditelji nisu u mogućnosti da podnesu zahtev putem elektronske usluge, potrebno je da preuzmu zahtev i dostave ga zajedno sa dodatnom dokumentacijom na adresu elektronske pošte predškolske ustanove u Aleksincu lanealeksinac@mts.rs, kao i u Nišu usluzni.centar.pcelica@gmail.com.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare