Počinje Književna kolonija Narodnog univerziteta

VRANJE

Vranje će tokom naredne nedelje biti u znaku tradicionalne Književne kolonije koja se organizuje po četvrti put. Počinje u ponedeljak, 11. decembra gostovanjem Gradimira Stojkovića, najčitanijeg dečjeg pisca u poslednje dve decenije.

Programom je predviđeno da narednog dana nakon interaktivne radionice sa učenicima osnovnih škola, bude održano drugo književno veče na kome će se predstaviti Slavica Garonja, književnica i univerzitetski profesor.

 Sreda, 13. decembar, je rezervisana za interaktivnu radionicu sa srednjoškolcima, koja će biti posvećena radu na antologijama književnice Garonja. Gostovaće i najpoznatiji savremeni pisci, Vladimir Kecmanović i Dejan Stojiljković.

Osim rada na zajedničkoj trilogiji „O Nemanjićima“ koju su najavili pre dve godine, govoriće i o radu na izradi scenarija za seriju „Senke nad Balkanom“ koja se ovih dana prikazuje na državnoj televiziji.

U Narodnom univerzitetu u Vranju biti održana i radionica pod nazivom „Kako se piše pesma“, koja je posvećena najmlađim učenicima osnovnih škola

Radionicu će voditi Vlasta Cenić, jedan od poznatijih pesnika južnog kraja, idejni tvorac manifestacije „Susreti prosvetnih radnika književnih stavaraca za decu“.

 U režiji Srboljuba Stankovića biće odigrana interaktivna predstava „U cara Trojana kozje uši“. Glumac Milutin Gigi Jevđenijević će u saradnji sa decom iz publike, kroz poznatu priču o caru Trojanu pokušati da na sceni oživi mnoge predmete iz starine i na taj način održi svojevrsni čas iz etnologije. Predstava će biti odigrana u sali Doma vojske.

Biće to poslednji događaj u okviru Književne kolonije koji je namenjen deci osnovnih škola, ali i svima koji žele da je pogledaju. Ulaz je slobodan i predviđena su dva termina od 18 i 20 sati.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare