POČINJE DEZINSEKCIJA I DERATIZACIJA

LESKOVAC

http://novanasarec.org.rs/wp-admin/post.php?post=471&action=edit

Gradska uprava za zaštitu životne sredine najavljuje deratizaciju I dezinsekciju koju će sprovoditei „Jugoinspekt“ iz Beograda a nadzirati „Institut za javno zdravlje“ Niš.

 

 

“Po programu rada Gradske uprave za zaštitu životne sredine grada Leskovca za 2015. godinu, sprovešće se akcija sistemske dezinsekcije i deratizacije na teritoriji grada , koja spada u grupu preventivnih mera u cilju sprečavanja pojave zaraznih bolesti kod stanovništva, dana 25.05.2015. godine, sa početkom u 9 časova.

Realizacija akcije poverena je stručnoj ustanovi „Jugoinspekt“ iz Beograda, kao najpovoljnijem ponuđaču, a stručni nadzor vršiće ustanova „Institut za javno zdravlje“ Niš.

Akcija podrazumeva:

DERATIZACIJA:

Javne zelene površine

Groblja

Deponije

Nehigijenska naselja

Poslovne i gradske prostorije

Kolektivno stanovanje – podrumske prostorije

DEZINSEKCIJA:

Suzbijanje odraslih formi komaraca

Suzbijanje krpelja na javnim zelenim površinama

Suzbijanje bubašvaba, bubarusa i drugih štetnih insekata u objektima kolektivnog stanovanja i poslovnim i pomoćnim gradskim prostorijama

Pored obaveštenja preko medija, građani Leskovca će biti obavešteni lepljenjem plakata na vidnim mestima, na svim lokacijama koje će biti tretirane, sa datumom i vremenom kada će se tretman vršiti i to u vidu postavljanja plakata „OBAVEŠTENjE“.

U okviru akcije vršiće se zamagljivanje u kasnim večernjim satima, u cilju uništavanja odrslih formi komaraca, o čemu će građani i pčelarska društva biti blagovrameno obavešteni”, navodi se u saopštenju koje prenosimo u celini.

.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare