Početak rada reorganizovane gradske uprave

NIŠ

 

Načelnicima dosadašnjih 11 uprava grada Niša i njihovim zamenicima prestao je mandat sa završetkom 2016. godine.

Oni su razrešeni dužnosti.

To je verifikovano  rešenjima donetim na poslednjoj sednici Gradskog veća  i u skladu je sa postupkom reorganizacije gradske uprave.

Od početka  ove godine uprave posluju kao sekretarijati.

Reorganizacija je logičan sled postupaka nakon donošenja novog Statuta koji u osnovi svega  racionalizuje rad gradske uprave  i omogućuje brže pružanje usluga građanima.

Smanjen je broj funkcionera. Sekretari sekretarijata nisu više funkcioneri, imenovana ili postavljena lica,  već službenici gradske uprave.

„ Lakše će da ostvaruju svoja prava. Neće biti šetanja od uprave do uprave,  sigurno će u proceduralnom smislu sasvim drugačija organizacija i mislimo da će građani grada Niša svoja prava i obaveze  jednostavnije ostvarivati u ovoj jedinstvenoj Gradskoj upravi“,rekao je sadašnji vd. načelnik objedinjene Gradske uprave grada Niša diplomirani pravnik Ljubiša Janjić, dosadašnji načelnik Uprave za imovinu i inspekcijske poslove.

Uprava je formirana od 14 sekretarijata koje su osnovne organizacione jedinice. U okviru uprave radiće četiru službe i posebna organizaciona jedinica – komunalna policija. Za njihovo funkcionisanje važiće ogjedinjeni pravilnik koji če regulisati i rad Skupštine grada, gradonačelnika i Gradskog veća, gradskog pravobranilaštva – Ombusmana.

Rešenjem Gradskog veća za vršioca dužnosti načelnika Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte postavljen je magistar Milan Ranđelović . KLER je formirana pre osam godina i radila je sa pet radnika. Sada će u Kancelariji biti angažovano 38 lica koja su već zaposlena u Gradskoj upravi i javnim preduzećima. Kancelarija će imati veća ovlašćenja i više resursa.

„Ono što je ključ to je podrška ulaganjima, efikasnije strateško planiranje, podrška lokalnoj poslovnoj zajednici i mnogo sistematičniji i proaktivniji pristup vezano za projekte , za međunarodne donatore ali i  sredstva koja su na raspolaganju od različitih donatora“, rekao je Milan Ranđelović vd. načelnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte.

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj već je angažovana na projektima treće faze Džonson elektrika , fabrike Leoni i INI, čija gradnja treba da počne maja meseca a u kojima bi u naredne tri godine treba da bude zaposleno preko 5000 ljudi, kaže Ranđelović.

Vršioci dužnosti upravnika gradske uprave i Kancelarijeza lokalni ekonomski razvoj postavljeni su u roku do tri meseca. Naime  do  tog roka treba da budu okončani javni konkursi za izbor kandidata na ove funkcije. Konkurs raspisuje Gradsko veće.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare