Počeo Vinski bal

VLASOTINCEOvogodišnji vlasotinački Vinski bal počeo je takmičenjem u spremanju vinogradarske janije, kupusa i riblje čorbeu kotliću pored Vlasine.

Publiku je na večernjem koncertu zabavljao Leksington bend, kao predgrupe su nastupali FM i folklorni ansambli.U kategoriji vrhunskih belih vina komisija je za najbolje proglasila vino Bratislava Ristića, drugo mesto pripalo je vinu Saše Jovića, a treće vinu Novice Petrovića.

U kategoriji tradicionalnih belih vina najbolje je vino Saše Jovića, drugo mesto je osvojilo vino Milutina Cakića, a treće vinu Zorana Popovića.

U kategoriji vrhunskih crvenih vina najbolje je vino Tatjane Mitić, drugo je Novice Petrovića i treće mesto pripalo je vinu Jovana Pečenkovića.

U kategoriji tradicionalnih crvenih vina prvo mesto pripalo je Zoranu Popoviću, drugo Tatjani Mitić, a treće Tomi Mladenoviću.

Najbolju karikaturu na temu vina i grožđa uradio je Jovan Spasić, akademski slikar iz Vlasotinca, a za najbolju pesmu na istu temu proglašena je pesma Zrno, Boška Lomovića iz Gornjeg Milanovca.

Pobednik plivanja za vinsko burence je Lazar Milić, 22 godine iz Dadinca. Lazar je završio je Vojnu akademiju i čeka posao u Kragujevcu.

Najmlađi plivač , jedanaestogodišnji Luka Stojković, dobio je krst.

Danas od 17 sati počinje 4.Međunarodni salon vina, a od 20.30 završno veče na kome će, između ostalog, biti birana boginja vina, a potom sledi koncert Dragane Mirković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare