Književno veče Mirjane Bobić Mojsilović

VRANJE

Pred vranjskom publikom, sinoć se, u okviru manifestacije „Dani Vranja“, nakon pet godina, ponovo predstavila multimedijalna umetnica Mirjana Bobić Mojsilović.

Govorila je o svojim knjigama, ali i inspiracijama koje pronalazi u svemu što je okružuje. O sitnim i svakodnevnim trenucima koji su dovoljni za sreću, a kojih, možda, nismo uvek svesni, o porodici kao najvažnijoj ćeliji svakog društva i još mnogo čemu.

Vranje ima dušu, pamtim to genijalno veče, bilo je dosta ljudi, priseća se prvog boravka u gradu pod Pržarom.

„Imam nove knjige, novi roman, nova izdanja starih romana, poeziju. Moja dela, sada sam to uvidela, nemaju rok trajanja. I stvarno svi moji romani kao da su napisani sada. To je „evergrin Mirjana“. Knjige su kao deca i pesme, i slike, ne možete da kažete šta najviše volite, ali postoji jedan roman koji nije toliko bio popularan, tek ga sada otkrivaju i to je velika sreća sa mojim delima, sve dam jedno deset godina pre vremena. Oni sada tek otkrivaju roman „Traži me”, koji će jednog dana biti film ili serija“, rekla je Bobić Mojsilović neposredno pre početka književne večeri.

„Pisac je mali, sujetni Bog, jer odlučuje kome će šta dati od svojih junaka. Svaki pisac prema sebi bira teme i način na koji će ih obraditi“, rekla je Bobić Mojsilović

Najavila je novu zbirku poezije koju priprema za Sajam knjiga sa 16 novih pesama praćenih crtežima.

Veče sa Mirjanom Bobić Mojsilović upotpunili su i polaznici Likovne radionice iz Vranja, koji su inspiraciju za stvaralaštvo pronašli u druženju sa zanimljivom gošćom manifestacije ,,Dani Vranja’’.

Autor je mnogih romana koji su objavljeni u Francuskoj, Italiji, Češkoj, Hrvatskoj, Sloveniji i Severnoj Makedoniji.

Napisala je i više pozorišnih komada, poput  Suze su OK, Poslednja šansa, Pogodi ko dolazi na večeru…

Višestruki je dobitnik nagrade „Zlatni bestseler“, a laureatkinja je i „Zlatne značke“ Kulturno-prosvetne zajednice Srbije.

Gošća Vranja ubraja se u jednog od čitanijih pisaca.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare