Počeo eko kviz osnovaca

VRANJE

U Vranju se svake srede i subote održava „Eko kviz“, pod sloganom „Recikliraj, prirodu ne diraj“.

Učestvuju učenici starijih razreda svih osnovnih škola sa teritorije Vranja i Vranjske Banje.

„Cilj i značaj ovog kviza je podizanje ekološke svesti. Takmiče se deca od petog do odmog razreda, kod kojih je lakše uticati na poboljšanje svesti kada je o ekologiji reč. Oni kasnije mlađem naraštaju mogu da ukažu koliko je važno čuvati našu planetu“, izjavio je gradski većnik za zaštitu životne sredine Žikica Antanasijević.

Učestvuje 12 škola i do finala u kome će se naći tri ekipe, biće  blizu tridesetak nastupa, kako bi se deca što više družila međusobno, što je i jedan od ciljeva kviza.

Ista pravila, testovi i propozicije u Eko kvizu važe za sve gradove u Srbiji. Ipak, način pripreme pred takmičenje zavisi od kreativnosti i slobodne volje nastavnika biologije koji su radili sa decom.

U prvom krugu takmičenja učestvovale su ekipe iz škola „Jovan Jovanović Zmaj“, „Vuk Karadžić“ i „Dositej Obradović“ iz Vranja i „20. oktobar“ iz Vlasa.

Podjednak broj poena osvojili su učenici iz OŠ „Dositej Obradović“ i škole „20. oktobar“. Treće mesto zauzeli su učenici škole „Vuk Karadžić“, dok su iz daljeg takmičenja ispali đaci OŠ „J.J.Zmaj“.

Tri najbolje ekipe susrešće se u finalu u četvrtom krugu i za njih će grad Vranje, kao organizator, obezbediti prigodne nagrade.

To je treći po redu Eko kviz u Vranju. Oni najbolji odlaze na polufinale 10. maja, u Soko Banju nakon čega sledi finale u Gornjem Milanovcu koji je prošlogodišnji pobednik republičkog Eko kviza.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare