Počelo zimsko održavanje u Leskovcu

LESKOVAC

 Danas je počelo zimsko održavanje ulica I puteva na teritoriji grada Leskovca, koji za taj posao ove godine opredeljuje 30 miliona dinara. Brigu o 25 kilometara gradskih ulica, 447 kilometara lokalnih i nekategorisanih puteva i oko 67.000 kvadrata prilaza do značajnih objekata I ustanova, do 15. Marta, vodiće preduzeće ‘’Perica Jović’’ iz Vlasotinca.

Zimsko održavanje odvijaće se prema prioritetu delovanja, a definisana su tri, odnosno stepenu angažovanosti ljudstva I mehanizacije, kojih, po Planu I programu, ima četiri.

“Nulti stepen, kada su temperature do 10 stepeni u plusu, podrazumeva samo neprekidno dežurstvo šefa smene, u prvom je angažovan jedan kamion sa opremom i materijalom za posipanje, u drugom intervenišu dva putarca i dva kamiona sa opremom. Treći stepen angažovanosti uključuje svu raspoloživu mehanizaciju, a četvrti stepen uvodi Gradski krizni štab, kaže direktor JP ‘’Urbanizam I izgradnja’’, Novica Nikolić.

Za potrebe zimskog održavanja, angažovano preduzeće ima svu neophodnu mehanizaciju:kamion putarac, nosivosti 3 tone, četiri kipera, nosivosti od 10 do 15 tona, dva buldozera, grejder, dve univerzalne mašine za čišćenje snega sa utovarnom lopatom i vučni voz. Pored mašina, raspolaže I dovoljnim brojem obučenih kadova za ovaj posao, kaže šef smene, Dragan Momirović.

” Nabrojanu mehanizaciju prati i ljudstvo u odgovarajućem broju, tako da su sve mašine u svakom trenutku pokrivene. U posao ulazimo spremni i sneg nas neće iznenaditi. Već smo radili na projektima sa gradom Leskovcem kao naručiocem posla i vrlo smo zadovoljni dosadašnjom saradnjom. Ova firma postoji 15-ak godina i stalno raste, modernizuje se i dodatno oprema, tako da verujem da će i grad i gradjani Leskovca, na kraju zimske sezone biti zadovoljni našim radom.

Prema ugovoru, sve vreme trajanja zimskog održavanja, jedan buldozer dežura na deonici Barje-Oruglica-Ravni del. Izvršilac je dužan da obezbedi  400 tona rinfuzne industrijske soli i 1.200 tona kamenog agregata, a angažovano preduzeće, kako se čulo, trenutno ima uskladištenu trećinu potrebnih količina.

U odnosu na prethodne godine, u ovoj ima novina. Naručilac posla, tj. JP ‘’Urbanizam I izgradnja’’ imaće mogućnost da, preko GPS-a prati kretanje mehanizacije, tako da će u svakom trenutku imati znatno bolji nadzor nad vršenjem usluga. Opremu je obezbedio izvodjač radova.

U toku zime, čišćenje leda i snega sa površina javne namene povereno je preduzećima ”Komunalac” i ”Grdelica” sa kojima grad ima ugovor do kraja godine. Tako je za ove usluge u Leskovcu planirano 6, a u Grdelici i Predejanu, 3 miliona dinara.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare