Otvoren stečaj za “Drvopromet”

Privredni sud u Leskovcu, otvorio je juče stečajni postupak nad preduzećem ”Drvopromet” i pozvao poverioce da u roku od 90 dana prijave svoja potraživanja prema stečajnom dužniku.

Nekada jedna od najperspektivnijih leskovačkih privatnih firmi, u blokadi je za iznos od blizu 600 miliona dinara, rečeno je JUGpressu.

Predlog za otvaranje stečajnog postupka nad ”Drvoprometom”, podnela je Credit Agicole banka,zbog trajne nesposobnosti plaćanja,  a stečajni  sudija Novica Nikolić je, na osnovu odgovarajuće validne dokumentacije, prihvatio predlog za pokretanje postupka.

Naime, Preduzeće ”Drvopromet” se nalazi u neprekidnoj blokadi  u trajanju od 1.097 dana i to za iznos od 548.246.531,92 dinara.

Za stečajnog upravnika imenovan je Dejan Petković, prvo ročište zakazano je za 29. januar, a prvo ispitno ročište za 17. april.

Sud je pozvao poverioce da, u roku od 90 dana, pismenim putem prijave svoja obezbedjena i neobezbedjena potraživanja,  a dužnike da odmah izmire obaveze prema stečajnoj masi.

Da podsetimo, ”Drvopromet” je 1989. godine , iz porodične drvopreradjivačke radionice, izrastao u respektabilnu firmu sa 300 zaposlenih, koja je od proizvodnje nameštaja, parketa i briketa, ostvarivala godišnji prihod od oko osam miliona evra. Trećina proizvodnje završavala je na inostranom tržištu, odnosno  u Italiji, Hrvatskoj, Bosni, Madjarskoj i Makedoniji.

U postupku razvoja i širenja, 2004. godine, kupljena je firma istog profila iz Despotovca.

Vlasnik ”Drvoprometa”, Dobrivoje Kocić, dobio je iste godine nagradu Privredne komore Srbije, a sledeće je proglašen i menažerom godine.  

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare