Počeli radovi na izgradnji okretnice u centru Turekovca

LESKOVAC

Na konferenciji za medije Novica Nikolić, direktor JP „Urbanizam i izgradnja“, najavio je početak radova na izgradnji okretnice u centru Turekovca.

„Sama okretnica je već formirana, a ono što će biti urađeno je izgradnja kolovoza na prilazima i samoj okretnici, što je nekih 1100 kvadratnih metara. Za tu svrhu namenjeno je skoro 2,3 miliona dinaram, a rok za završetak radova je 30 dana.“

U ime meštana Turekovca zahvalio se predsednik mesne zajednice Ljubiša Cvetanović i rekao da je ovo samo početak sređivanja ovog mesta.

„U planu je završetak puta koji ide od lebanskog puta do centra, izgradnja propusta od mosta prema „Mesokombinatu“ kako atmosferske padavine ne bi urušile put, kao i renoviranje mosta kod veštačkog jezera koji je u očajnom stanju.“

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Vosa
Vosa
4 godine pre

Ovo selo, Turekovac, ili Turkovce kako ga svi zovemo, udaljeno je od centra Leskovca 5-7 km, zavisno od puta kojim se ide. Pre 40-50 godina do njega je izgradjen asfaltni put do centra sela. Od tada pa evo dosad, maltene ništa nije radjeno po pitanju infrastrukture, sem vodovoda koji je na jedvite jade izgradjen i kanalizacione mreže koja je skoro početa da se radi ali nijedan njen deo nije u funkciji. Asfaltni put koji je izgradjen davnih osamdesetih skoro je totalno propao, da bi pre nekih godinu dve do pola bio asfaltiran a sada i do ambulante. Seoski trg koji je nekad bio stecište omladinskog okupljanja, sa raznim sadržajima kako sportskim tako i kulturnim sada je u očajnom stanju. Dom kulture propao neodržavan. Žalosno. Daj bože da završe sada ovaj trg započet pred izbore 2016. godine i taj propali asflatni put koji kroz selo ne liči ni na makadam, prašnjav i pun rupa. Radi napred iznetog smatram da ovi sadašnji radovi nisu za neko hvalisanje. Kad Turkovce dobije kanalizaciju i kad asfalt prodje glavnom ulicom od Slavujci pa do Trnjane i bude spojeno i preko Stopanja asfaltnim putem sa Leskovcem, kome je praktično predgradje, možda bi neko time mogao da se pohvali, ovim sigurno ne.

Sofi Marso
Sofi Marso
4 godine pre

Grad se u kontinuitetu sredjuje tj njegova infrastruktura. Prava stvar je sto se krenulo sa uredjenjem sela, i u njima treba stvoriti uslove za zivot i opstanak. Uredjene sela je jedini i ispravan put ako zelima da ista opstanu.