Počele igre na vodi u Nišu

NIŠ

 

Počele su „Igre na vodi“ – sportski višeboj srednjoškolaca u organizaciji Gradske opštine Medijana i Sportskog centra „Čair“ u Nišu.

Učenici dvanaest srednjih škola iz Niša, od kojih deset sa područja najveće niške opštine takmičiće se na čairskom bazenu u šest disciplina: borba gladijatora, bušenje balona, prevoženje i oslobađanje devojke, pronalaženje boca na dnu bazena i poligon. Takmičenje je otvorio predsednik Gradske opštine Medijana, Milan Krstić.

-Prvi put u Nišu jedna opština se osmelila da organizuje, da tako kažem, susrete u vodi naših srednjoškolaca. Želimo da nove generacije učimo sportskom duhu, da ukažemo koliko su sportska takmičenja važna za zdravlje i animiramo škole da se bave još nekim aktivnostima osim učenjem – rekao je prvi čovek Medijane, Milan Krstić i dodao: – Najbolja školska ekipa biće nagrađena letovanjem, a ostale tri koje budu finalisti dobiće propusnice za bazen do kraja godine. Pozivamo škole da prate svoje drugove preko našeg sajta, ali i dođu na bazen i bodre ih na licu mesta – dodao je Krstić.

Na ovoj specifičnoj manifestaciji škole se takmiče sa po 16 takmičara. Medijanine „Igre na vodi“ odvijaće se u još tri termina do kraja ovog meseca, 18. aprila (početak u 11 sati), 22. i 29. aprila ( od 11, 14 i 17 časova). Finale takmičenja četiri najbolje škole biće održano u subotu, 13. maja sa početkom u 19 sati.

Notu atraktivnosti celom događaju daje „live stream“ praćenje čitavog toka takmičenja uživo preko sajta Gradske opštine Medijana.

Za sve učesnike „Igara na vodi“, Gradska opština Medijana obezbedila je majice u različitim bojama.

U „Igrama na vodi“ učestvuju četiri niške gimnazije – „Stevan Sremac“, „Svetozar Marković“, „9. maj“ i „Bora Stanković“, kao i Prehrambeno-hemijska i Škola mode i lepote, Ugostiteljsko – turistička škola, Trgovinska, Medicinska i Ekonomska, Pravno poslovna i ETŠ „Nikola Tesla“.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Проститутки Бишкека
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x