Pocela realizacija komunalnog programa

VRANJE

 

Realizacija Komunalnog programa za 2018. godinu u Vranju, zvanično je počela rekonstrukcijom Ulice Jovana Jankovića Lunge.

Početku radova prisustvovao je gradonačelnik, dr Slobodan Milenković sa sardnicima, koji je rekao da se radi o značajnoj saobraćajnici kojom će biti povezan Hirurški blok, koji je u okviru Zdravstvenog centra Vranje

„Rekonstrukcijom je obuhvaćena i vodovodna i atmosferska kanalizaciona mreža na koju će biti priključen ovaj novi zdravstveni objekat. Ulica je dugačka 341 metar, rok za završetak radova je 60 dana, a vrednost posla je je 7,2 miliona dinara”, izjavio je gradonačelnik.

On je podsetio da je Komunalnim programom za tekuću godinu, u skladu sa budžetskim sredstvima, predviđeno uređenje 15 saobraćajnica u gradu.

„Osim uređenja infrastrukture i ulica, vredno radimo da pomoću eksternih finasijera uradimo kapitalne projekte, a fokus je usmeren na rekonstrukciju škola, izgradnju državnih stanova kao i Regionalnog centra za vanredne situacije. Grad je potpisao i ugovore za izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda i kolektora u vrednosti od 14,2 miliona evra. Lokalna samouprava ispunjava sve svoje obaveze, unutrašnje uređenje Hirurškog bloka je skoro u potpunosti završeno, a očekuje se opremanje koje sa svojim sredstvima sprovodi Ministarstvo zdravlja”, rekao je prvi čovek grada.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare