Pobratimili se Niš I grčki grad Seres

NIŠ

Delegacija grada Niša, na čelu sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem boravi u gradu Seresu, na severu Grčke koji je postao grad pobratim Nišu. Dokument o bratimljenju dva grada potpisali su u Seresu gradonačelnici Darko Bulatović i Petros Angelidis . Prilikom potpisivanja sporazuma o bratimljenju gradonačelnik Niša izjavio je:

„Prijateljski odnosi između naših naroda i država, pre svega, kao i istorija i sve ono što nas je povezivalo kroz istoriju, dalo nam je pravo i povod da potpišemo sporazum o bratimljenju, čime stvaramo uslove za dalji napredak dobrih odnosa, stvaramo uslove za
saradnju, na kulturnom, obrazovnom, sportskom i privrednom nivou. Na ovaj način, ostvarićemo naš cilj, stvorićemo uslove mira, povezivanja u regiou, prijateljski ćemo sarađivati i doprineti da se naši gradovi u budućnosti još više razvijaju“.

Ceremoniji potpisivanja sporazuma o bratimljenju prisustvovali su i gradski i crkveni zvaničnici Seresa, a u niškoj delagaciji, pored gradonačelnika, nalaze se i član Gradskog veća Miloš Milošević, gradski urbanista Nikola Lečić, kao i prestavnici Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Dragan Milovanović i Dušan Radivojević. 

Svečanosti je prisusvovao i konzul Republike Srbije u Solunu Siniša Pavić.

Inače, tokom boravka u Seresu, delageciju grada Niša primio je i mitropilit Seresa, a u Seresu borave i predstavnici Univerziteta u Nišu.

Uzvratna poseta Nišu najavljena je za 3.juni kada se obeležava slava grada Sveti car Konstantin i carica Jelena.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare