PO PET HILJADA DINARA ZA 920 UČENIKA

LESKOVAC

Novčanu pomoć u iznosu od po 5.000 dinara za nabavku udžbenika i školskog materijala dobilo je danas 920 učenika osnovnih i srednjih škola čije su porodice korisnici materijalne pomoći preko Centra za socijalni rad.

Za ovu namenu iz gradske kase izdvojeno je 6 miliona dinara.
Potvrde, na osnovu kojih će moći da dobiju novac, učenicima i njihovim roditeljima uručio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović u sali SRC „Dubočica“.
„Spiskovi nisu konačni“, rekao je Cvetanović.
„Biće još dece koja će pomoć dobiti“, obećao je on i objasnio da se sa akcijom kasni“jer je reč o novom vidu socijalne zaštite“
„Prikupljanje podataka o deci korisnicima pomoći iziskivalo je vreme. Iako je školska godina počela pre dva i po meseca, verujem da će vam novac dobro doći za podmirivanje drugih troškova. Danas vam dajemo potvrde, a novac će uz priloženu potvrdu moći da se podigne u narednih desetak dana u Centru za socijalni rad“,rekao je Cvetanović
U prethodne tri godine za razne oblike socijalne pomoći i socijalne zaštite iz gradske kase izdvojeno je 191 milion dinara, a iznosi su povećavani iz godine u godinu. U 2013. godini za ove namene izdvojeno je 49,7 miliona dinara, u 2014. – 60 miliona, a za prvih 10 meseci ove godine 82 miliona dinara. U periodu od 2013. do oktobra 2015. bilo je ukupno 3.511 korisnika jednokratne novčane pomoći koju finansira lokalna samouprava. A iz gradskog budžeta za tekuću godinu izdvojeno je 12,2 miliona dinara, objasnio je Cvetanović.
Gradska uprava za društvene delatnosti je u saradnji sa Centom za socijalni rad ažurirala spiskove koje Centar poseduje, kako bi bili objektivni i realni, i kako bi se na osnovu njih, posredstvom škola, omogućilo materijalno ugroženim porodicama da ostvare ovo pravo, rekla je načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti Suzana Stanković Ilić, i naglasila da je ovaj novi vid socijalne zaštite zaživeo na ideju gradonačelnika Cvetanovića.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare