Plivači „Delfina“ iz Niša da državnom prvenstvu u paraplivanju osvijili 9 zlata

NIŠ

Na Državnom prvenstvu u paraplivanju u Beogradu koje organizuje Paraolimpijski komitet Srbije – Plivački akademski klub osoba sa invaliditetom „Delfin” je predstavio grad Niš u lepom svetlu osvojivši na takmičenju 9 zlatnih medalja.

Treneri Stefan Đorđević i Miljan Perović su ponosni na rezultate i medalje svojih najboljih plivača. Najistaknutiji plivači su bili Nemanja Tadić koji je bio neprikosnoven na 50 i 100 metara leđno  i pokazao da je i dalje najbolji plivač u Srbiji.

                          „ Od devojaka Emilija Đukić je bila prva u svojoj kategoriji kao i u apsolutnoj kategoriji. Ipak najveće aplauze dobio je najmlađi plivač „Delfina“, sedmogodišnji Mateja Mitić, koji boluje od mišićne distrofije ali je uspeo da osvoji medalju u svojoj kategoriji i tako osvoji svoju prvu zlatnu medalju ali i publiku koja je aplaudirala ovom malenom i hrabrom dečaku iz Niša“, kažu treneri iz Plivačkog kluba osoba sa invaliditetom „Delfin“.

                          Pored njih ukupno 9 zlatnih medalja u Niš su doneli i Nebojša Miletić, Milan Slović i Miloš Milićević. Svi takmičari pored različitih i veoma teških oblika invaliditeta, vredno svakodnevno treniraju u klubu za osi Delfin u SC Čair.

                        „ Grad Niš ulaze u sport osoba sa invaliditetom, a „Delfin“ u svoje plivače maksimalno,  što je bio i komentar svih učesnika na ovom Državnom prvenstvu. Verujemo da će i država i nadležna Ministarstva prepoznati kvalitet ovog kluba kao što su značaj sporta za OSI , i podržati i klubove sa juga Srbije“, kažu u Plivačkom klubu  osoba sa invaliditetom „Delfin“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare