Niš u srcu“ i ove zime greje srca svojih sugrađana

NIŠ

Trg Stevana Sremca i za ove nogovodišnje praznike biće mesto okupljanja Nišlija, mesto dobrog provoda, odlične muzike, galerija na otvorenom za niške umetnike i zanatlije i naravno, igraonica za najmlađe. U okviru festivala Niš u srcu, koji će ove zime trajati čak devet dana (od 24. decembra do 1. januara), Nišlije će zabaviti 20 lokalnih bendova, moći će da kupe umetničke i ručne radove čak 50 izlagača, a roditelji koji su navikli da svake zime dovode decu „kod Kalče“ i ove godine biće prezadovoljni, jer je program za mališane bogatiji nego ikada. I ove godine nije izostao humanitarni karakter manifestacije, pa 20 posto čitavog prilohoda biće prosleđeno organizaciji NURDOR.

„Muzički program manifestacije ’Niš u srcu’ je nešto po čemu smo godinama prepoznatljivi, navikli smo da u vreme novogodišnjih praznika ljudi dolaze u naš mali bajkoviti kutak i da, između ostalog, slušaju odličnu muziku. Pored fenomenalnih bendova koji će zabavljati naše sugrađane, ali i sve koji se u vreme praznika budu našli u Nišu, ove godine smo naročito ponosni na Fake tribute to ABBA, odnosno bend sastavljen za ovu priliku od niških muzičara, u produkciji Festivala PozitivNI, koji će izvoditi najveće hitove ovog kultnog sastava, a koncert je zakazan za utorak, 27. decembar od 18.00“, najavljuje Jelena Rudić, iz Fabrike umetnika.

                             Pored ovog benda, tokom devet dana za Nišlije će svirati i Danilov doživljaj Beča, Vlada i El giganti, El Jazzyra band, Skupština, Penthouse band, So&So band, Tommyocoustics, Proces i mnogi drugi. Svakog dana će za najmlađe biti organizovane radioncie, predstave, ali i nastupi njihovih vršnjaka muzičara, a u novu 2023. će, kao što su već navikli, ući uz omiljene junake iz crtanih filmova na Karnevalu princeza i junaka, 1. januara od 12.00.

                            Nišlije će popodneva i večeri moći tradicionalno da provode na Trgu Stevana Sremca uz kuvano vino i druge tople napitke, a biće i neke hrane, kako bi užitak mogao da bude potpun.

                                Ukoliko neko nije nabavio novogodišnji poklon, to će svakako moći da uradi tokom devet dana festivala, pošto će ove godine čak 50 izlagača, odabranih na konkursu, ponuditi svoje rukotvorine i umetničke radove. Kupiti poklon dragoj osobi i pritom pomoći organizaciji NURDOR svakako je nešto najlepše što svako od nas može uraditi u vreme praznika.

                                   Od 24. decembra do 1. januara „Niš u srcu“ će biti otvoren od 12.00 do 20.00, osim 31. decembra kada se program završava u 18.00, odnosno 1. janura, kada će se za ovu godinu sa Nišlijama pozdraviti u 16.00.

                                   Ove godine „Niš u srcu“ organizuje se u okviru gradskog adventa „Novogodišnji dani u Nišu“, pod pokroviteljstvom grada,  a u organizaciji Turističke organizacije Niš.     

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare