Plate radnika u “Medijani” biće veće i do 11 posto

NIŠ

Plata radnika u JKP “Medijana”, koji su do sada primali minimalnu zaradu, od 1.janura biće veća do 11 posto, predviđeno je novim Kolektivnim ugovorom koji su juče u Gradskoj kući potpisali gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski u ime Grada Niša i v.d. direktora JKP “Medijana” Ivana Mihajlovića.Potpisivanju Kolektivnog ugovora prisustvovali su i predstavnici reprezentativnih sindikata.                     

“Kao grad smo pokušali i u tome smo uspeli, da ljudima poput vas koji rade najteže poslove u JKP “Medijana” plate budu veće i da budete nagrađeni za ono što radite”, kazala je gradobačelnica Niša Dragana Sotirovski ovraćajući se zapsolenima u ovom gradskom preduzeći.

                        Ona je ovom prilikom poručila zaposlenima u JKP “Medijana” da su vrata Gradske kuće za njih uvek otvorena i da mogu uvek da dođu i obrate se za pomoć ako to što ih muči ne mogu da reše u svom preduzeću i sa svojim direktorima. Dodala je da su radnici koji rade u JKP “Medijana” od velikog značaja za grad jer njegov vizuelni izgled zavisi od njih.

                        V.d. direktora JKP “Medijana” Ivan Mihajlović je istako da će Kolektivni ugovor koji je sada potpisan omogući radnicima da imaju veće plate. Pregovori sa predstavnicima šest reprezentativnih sindikata trajali su nekoliko meseci. Novi Kolektivni ugovor važiće naredne tri godine, do kraja 2024.godine. Njegova primena počinje 1.januara 2022.godine.

                        “Najveća prava ostvarivaće oni zaposleni koji se bave  najtežim terenskim poslovima, ali i oni koji su na radnim mestima gde postoje različite specifičnosti po pitanju uslova rada. Oni će imati u narednom periodu  uvećanje zarada za 11 procenata. Ključna razlika između novog i prethodnik kolektivnih ugovora jeste metodologija za utvrđivanja vrednosti poslova, to su složenost poslova , odgovornost u radu i uslovi rada sa dodatnim podkriterijumima”, kazao je Ivan Mihajlović.

                        Bojan Grozdanović, potpredsednik Samostalnog sindikata JKP “Medijana”  naglašava da su predstavnici svih sindikata zadovoljni novim Kolektivnim ugovorom.

                       “Posebno smo zadovoljni činjenicom da će ovaj ugovor radnicima koji se bave najtežim poslovima omogućiti veće plate što će za njih biti satisfakcija za njihov dalji rad. Značajno će da utiče na poboljšanje rada i kupovina nove mehanizacije koja je najavljena”, kauao je Grozdanović.

                   Radnici su najzadovoljniji.

                  “Zadovoljan sam zbog povećanja plate, ali sam zadovoljan i time što ćemo dobiti nove mašine što će nam olakšati rad”, kazao je Bratislav Losić, radnik Sektora “Zelenilo”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare