Usvojen budžet opštine Vlasotince za 2022.godinu, ljudi iz seoskih mesnih zajednica nezadovoljni

VLASOTINCE
Glavna tema 10. sednice bila je usvajanje budžeta za narednu godinu, kao i rebalans budžeta za tekuću godinu. Prvi čovek vlasotinačke opštine, Bratislav Petrović, kad je u pitanju rebalans budžeta rekao je da su iz republičke budžetske rezerve na račun optine Vlasotince uplaćena sredstva u iznosu od 45 miliona dinara i da su navedena sredstva iskorišćena za vraćanje uzetog kredita kod OTP banke.

  • Budžet za 2022.godinu sastoji se od Prihoda i primanja u iznosu 1.033.285.376 dinara, rashoda i izdataka u iznosu od 1.071.853.687 dinara. Planirani ukupni budžetski deficit za 2022.godfinu je u iznosu od 38.568.311 dinara – rekao je Petrović, obrazlažući iznose sredstava u budžetu.
    Dragišaa Petrović odbornik iz sela Stajkovca, koje je nadaleko poznato po radovima u poljoprivredi, a naročito u povrtarskoj proizvodnji iskazao je nezadovoljstvo zbog činjenice da je premalo sredstva u budžetu predviđeno za potrebe poljoprivrednika.
  • Mi smo najbolje prolazili kada je predsednik bio Srđan Šušulić. Sve što smo zatražili dobili smo. Od kako ste vi došli na vlast ništa nismo uradili. Sramota je za opštinu da izdvoji samo osam miliona a pretežano je poljoprivredna opština, dok je opština Svijlanac za svoje poljoprivrednike izdvojila čak 50 miliona dinara. Vi ste stvarno rešili da upropastite poljoprivredu na ovom našem području. Atarski putevi nisu sagledani kako treba i ne pamti se kad su zadnji put nasipani šljunkom. A tek sredstva za potrebe mesnih zajednica. Za Stajkovce je predviđeno 272.000 dinara, za Batulovce 610.000, Konopnicu 375.000 dinara, a daleko najviše za mesnu zajednicu sela Ladovice 1.730.000 dinara. Od svih navedenih sela Stajkovce je najmnogoljudnije, a novac mnogo više dobijaju sela koja su po nekoliko puta manja od sela iz koga ja dolazim – bio je oštar u svom izlaganju odbornik Dragiša Petrović iz sela Stajkovca.

  • Predsednik Bratislav Petrović je potom izašao za govornicom i između ostalog rekao:
  • Skidam kapu ljudima iz Stajkovca za sve ono što rade i imaju. Mi ovaj deo budžetskih sredstava koji planiramo i moramo da raspodelimo jednako na sve korisnike. I on je toliki koliko ga imamo. Inače Stajkovce od Ministarstva poljoprivrede na čijem je čelu Nedimović dobija najviše u odnosu na ostale. Kad su u pitanju sredstva za mesne zajednice moram da kažem da niko nije dostavio plan i program rada za narednu godinu. Inače, sredstva za potrebe mesnih zajednica su planirana na osnovu odobrenih za prošlu godinu. Pravi iznos sredstava znaćemo onda kada dobijemo plan i program za narednu godinu, i ja vas molim da to učinite što pre kako bi smo sredstva raspodelili na ravne česti – rekao je Petrović.
    Glasovima većine odbornika usvojen je Plan razvoja opštine Vlasotince za period 2022 – 2029.godine, a takođe je usvojen i plan i program JKP ,,Vodovod” i ,,Komunalac”.
    Nastavak prekinute sednice predviđen je za sredu od 15,30 časova.

Na samom početku održanog dela sednice odbornik Slaviša Tevdenić je saopštio da odbornici iz grupe građana SPAS nisu više u ,,ljubavi” sa ovom političkom opcijom i da će njih četvoro sada biti predstavnici odborničke grupe građana ,,Patrioti Vlasotinca”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare