Planinari i biciklista među sportistima grada Vranja u 2018. godini

VRANJE

Sportski kolektiv u kategoriji rekreativnog sporta je ekipa planinara PK „Železničar 2006“ učesnik ekspedicije „Kavkaz – Elbrus 2018“.

Sportista grada Vranja u kategoriji rekreativnog sporta je biciklista, planinar Jovan Kostić.

Ekipa od pet planinara PK „Železničara 2006“ u sastavu Zoran Lazarov, Srđan Stošić, Borivoje Dragičević, Ninoslav Jordanov i Vladimir Đorđević je uspešno izvela ekspediciju „Kavkaz – Elbrus 2018“ pod vođstvom Zorana Lazarova i osvojila najviši vrh evropskog kontinenta Zapadni Elbrus, nadmorske visine 5.642 metara. Četiri člana ekspedicije su se popela na sam vrh dok je peti član ekspedicije došao do visine od 5.300 metara. Ekspedicija je isplanirana, organizovana i izvedena sopstvenim snagama i znanjem. Ovim uspehom je PK „Železničar 2006“ postao još jedan od klubova u zemlji koji može da samostalno organizuje i izvede ekspedicije na planinama preko 4.500 metara nadmorske visine.

Jovan Kostić, član biciklističke sekcija PK „Železničara 2006“, je u toku 2018. godine biciklom prešao oko 6.000 km. Od akcija na kojima je učestvovao i biciklom prevaljivao put od Vranja do odredišta se izdvajuju  Vranje – manastiri: Gračanica, Visoki Dečani, Pećka patrijaršija, Đurđevi stupovi – manastir Morača i Ostrog – Nikšić – Trebinje – Dubrovnik – preko Crne Gore i Albanije u povratku – do Vranja (za deset dana); zatim biciklama na Šar planinu i Kajmakčalan gde su biciklisti kluba odali počast poginulim srpskim vojnicima povodom stogodišnjice proboja solunskog fronta.

Učestvovao je i na mnogim biciklističkim i planinarskim turama i akcijama i aktivno radio na uređenju planinarskih staza i puteva.

Priznanja su uručena na tradicionalnom izboru za najbolje u vranjskom sportu za proteklu godinu, koji je održan u okviru obeležavanja 31. januara Dana grada.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare