Petar i Matija nagrađeni na konkursu Ministarstva odbrane i prosvete

LESKOVAC

Ministarstvo odbrane Republike Srbije i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, u cilju promocije vojnog poziva i približavanja tradicionalnih nacionalnih vrednosti učenicima osnovnih škola u Republici Srbiji priredilo je nagradni konkurs pod nazivom „Naš vojnik, naš heroj“. Na konkurs su svoje radove poslali učenici OŠ „Vožd Karađorđe“ Petar Zdravković, 6/4 i Matija Goranović 6/4. i imali zapažen uspeh. Prvo mesto i sedmodnevni boravak u objektima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije namenjenim za odmor i rekreaciju, osvojio je Petar Zdravković, dok je treće mesto i prigodnu knjigu, osvojio je Matija Goranović.

Njima, kao i ostalim nagrađenima je nagrade u Galeriji Vojnog muzeja uručio potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović koji je zaključio da deca vole našu vojsku i da ih interesuje ono što naši vojnici rade.

„Video sam jedan deo radova kada sam došao i imaćemo priliku da detaljno pogledamo sve što ste naslikali, izradili, napisali. Želimo da vidimo sve što je deo tog vašeg stvaralaštva i što pokazuje koliko volite naše vojnike i našu vojsku. Drago mi je da vidim da to postaje odraz lepog, patriotskog duha koji naša deca imaju.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare