Pehari za učenike Škole mode i lepote

NIŠ

Učenici Škole mode i lepote još jednom su pokazali da se u oblastima u kojima se takmiče nalaze u samom vrhu  u Srbiji. Sa Republičkog takmičenja frizera i manikira koje je nedavno održano u Beogradu vratili su se sa šest medalja i četiri pehara. Prema rečima direktora škole Slaviše Mihajlovića i nastavnika praktične nastave đaci su postigli zavidne rezultate ako se ima u vidu da su se takmičili sa vršnjacima iz još 12 škola u Srbiji. Posebno su se istakle učenice Avdula Medina i Vanja Kerčmar.

                  „Na 24. Republičkom takmičenju i smotri učenika ženskih i muških frizera i 15. Republičkom takmičenju i smotri učenika manikira, niška Škola mode i lepote imala je 19 predstavnika koji su bili ili takmičari ili modeli. Učenica Vanja Kerčmar osvojila je dve medalje, prvo i treće mesto u konkurenciji frizera, a učenica Avdula Medina osvojila je dve medalje za dva treća mesta u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji manikira. Škola je u ukupnom plasmanu bila četvrta što nikako nije rezultat za podcenjivanje kada se ima u vidu konkurencija. U konkurenciji muških frizera drugi smo u ukupnom plasmanu, a treći u ukupnom plasmanu na takmičenju manikira“, kaže direktor Škole mode i lepote Slaviša Mihajlović.

                  Rezultatima su zadovoljni i takmičari, a rezultat koji su postigli od posebnog je značaja za njih.

                 „Puno rada i truda smo uložili tokom priprema počev od školskog do republičkog takmičenja, ali kada nešto volite nije vam teško da to i radite. Opredelila sam se za manikir jer volim da crtam, a poseban je izazov raditi to na noktima. Pored kreativnosti važano je pokazati u kojoj ste meri savladali zanat, a svakako je preciznost u radu jako važna“, kaže učenica Avdula Medina.

                Uspehom koji je postigla zadovoljna je i Vanja Kerčmar.

               „Oduvek sam želela da budem frizer zbog toga sam i upisala ovu školu. Rezultate koje postižem na takmičenjima samo će mi olakšati put do posla jer svaka nagrada koju osvojite samo je potvrda da ste dobro ovladali budućim pozivom“, dodaje Vanja.

             Zadovoljne su i nastavnice praktične nastave koje svakodnevno sa učenicima provode vreme što radionicama za frizere i manikire.(kraj) VP/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare