Eko čas za sve nas u naselju Ada Ženeva

NIŠ

„Eko čas za sve nas“ naziv je akcije čišćenja komunalnog lakog i kabastog bezopasnog otpada koja je organizovana u naslju Ada Ženeva u Gradskoj opštini Niška Banja.                             

 „Uredili smo Ada Ženevu, prelepi deo Niške Banje koji smo od divlje deponije pretvorili u omiljeno mesto za Nišlije i sve Banjce, sa mobilijarima, sportskim terenima i letnjikovcima za odmor. Ali ono što smo izgradili treba i da održavamo. Zato smo ove subote svi bili tu, kažu učesnici akcije.

                              „Lokacija na kojoj se nalazi Ada Ženeva je di pre tri godine bila divlja deponija.Danas je to uređen prostor sa novim dečijim mobilijarom, sportskim terenima za košarku i dobojku na pesku. Poruka se ove akcije je društvena zajednica i to sa razlogom jer u akciji učestvuju Grad, Gardska opština Niška Banja, udruženja građana iz naselja Ada Ženeva i naši najbitniji učesnici a to su učenici OŠ „Ivan Goran Kovačić“ u Niškoj Banji“, kazao je Miroslav Đokić, graski većnik koji je i sam učestvovao u akciji i dodao da je to bio eko čas za sve nas kako bi smo štitili životnu sredinu i sve što zradimo danas ostavljamo za buduće generacije koje dolaze posle nas.

                            Ovakve akcije i saradnja sa gradom opštini Niška Banja su od velikog značaja i pomoći, kaže predsednik opštine Dušan Živković.

                           „Danas svi učestvuju u akciji koja je organizovana, grad, opština, građani, ali ono što je najlepše ovde imamo dosta dece. Tu sno da zajedno očistimo ono što su ljudi zaprljali, ali i da poručimo da moramo svi da imamo zdrave navike i da je najlakše nešto napraviti ali je teško održavati“, kazao je Dušan Živković.

                            Prema rečima nadležnih iz grada Niša, ovo je tek prva u nizu akcija, koje su u pripremi za nastupajući period, kroz koje će pored standardne procedure čišćenja i uklanjanja otpada, žitelji a pre svega deca, imati priliku da steknu znanja o ekološkoj svesti, čuvanju prirode i važnosti najznačajnijih resursa za zdrav eko sistem.(kraj) VP/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare