Međunarodni sajam turizma od 30.marta do 1.aprila

NIŠ

Međunarodni sajam turizma u Nišu je mesto koje već dugi niz godina na jednom mestu okuplja sve aktere turističke privrede iz Niša, Srbije ali i iz celog regiona Balkana, održaće se ove godine od 30.marata do 1.aprila. Zbog pandemije korona virusa Sajam turizma je dve godine bio organizovan u manjem obimu i na otvorenom, dok je prošle godine  održan u Tržnom centru „Delta planet“.  Ove godine se vraća na staro mesto održavanja  a to je Hala „Čair“. Organizator sajma je Turistička organizacija Niš, pod pokroviteljstvom Grada Niša.

                                    „Tokom tri dana trajanja sajma predstaviće se više od 150 izlagača iz Srbije i regiona – turističke destinacije, turističke organizacije, turoperatori i turističke agencije, organizatori aktivnog odmora i manifestacija, hotelijeri, vinari, proizvođači suvenira i mnogi drug“, kaže Dragana Božić,direktorka Turističke organizacije Niš.

                                     Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Republika Severna Makedonija, koja će predstaviti svoju kulturu i turističke potencijale.

                                  „Jedan od partnera sajma je i Privredna komora Srbije koja će organizovati B2B sastanke, koji su od velikog značaja za povezivanje turističkog sektora, unapređenje i razvoj turizma. U okviru sajma održaće se i sastanci i povezivanje turističke privrede u okviru tržišta Otvorenog Balkana, sa nosiocima turističke ponude – Srbija, Severna Makedonija i Albanija“, dodaju u Turističkoj organizaciji Niš.

                                 Sajam će svečano biti otvoren u četvrtak, 30.marta u 11 sati. Istog dana će se održati i međunarodna konferencija o turizmu u Hotel Tami Residence. Na konferenciji će na prvom panelu biti tema  „Izazovi u MICE industriji nakon pandemije i značaj razvoja MICE industrije za turističku destinaciju“, a na drugom  “Biznis u turizmu – najbolje evropske prakse”.

                                U petak, 31.marta od 10 do 12 sati održaće se promocija manifestacije Dani bureka, promocija domaće radinosti i zanatlija iz Niša, a od 11 do 13 sati predavanje  o kulturnom turizmu. Predavanje se održava u Hali Čair. Odaće se dva panela. Na prvom će biti reči o novim postavkama na Arheološkom nalazištu Medijana i ostalim lokalitetima Narodnog muzeja Niš, a drugi je posvećen aktuelnim pronemima vodičke službe u Srbiji. Planirano je  i predavanje „ Storytelling u turizmu – priča koja prodaje“.

                                 Sajam će biti otvoren od 10 do 19 sati. (kraj) VP/AS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare