Pehar za “Gejzer” iz Sijarinske Banje

 

MEDVEDJA-KRAGUJEVAC

 

Na 30. Zboru ugostiteljskih i turističkih radnika Srbije „Kragujevac 2016“, specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gejzer“ iz Sijarinske Banje dobila je pehar za osvojeno treće mesto u ekipnom delu takmičenja, odmah iza ekipa Beograda i Niša.

Sindikat specijalne bolnice „Gejzer“ učestvovao je u tri od ponuđenih 12 takmičarskih disciplina: pripremanje jela iz nacionalne kuhinje, jela sa roštilja i riblje čorbe. Jela je ocenjivao tročlani žiri na osnovu sledećih kriterijma: originalnost, opšti izgled i lepota, ukus, preciznost, higijena i estetika i ekonomičnost.

U takmičarskoj disciplini pripremanje jela iz nacionalne kuhinje srebrnu medalju osvojila je Snežana Stanković, šef kuhinje hotela „Gejzer“, sa leskovačkom mućkalicom. U takmičarskoj disciplini pripremanje jela sa roštilja zlatnu medalju osvojio je Ljubiša Stanković, koji je pripremao punjeni ćevap, pileći ražnjić sa slaninom i punjenu vešalicu, dok je Sneđana Stanković osvojila srebrnu medalju za punjeno pileće belo, punjeni file, uštipak i pljeskavicu.

Miloš Milosavljević, predsednik sindikata, i Radivoje Savić, načelnik marketinga u SBR „Gejzer“, osviljili su zlatne medalje u takmičarskoj disciplini pripremanje riblje čorbe.

Velikom uspehu Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gejzer“ doprinela je mesara „Đokić“ iz Leskovca, koja je takmičarsku ekipu iz Sijarinske Banje snabdela mesom i mesnim prerađevinama, od kojih su nagrađeni radovi napravljeni.

Organizatori 30. Zbora ugostiteljskih i turističkih radnika Srbije „Kragujevac 2016“. bili su Savez samostalnih sindikata Srbije i Samostalni sindikat  ugostiteljstva i turizma Srbije. Pokrovitelj ovogodišnje Zbora bilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare