Pedagoški fakultet u Vranju naredne godine neće povećati školarinu

VRANJE

Na osnovnim akademskim studijama za obrazovanje učitelja i vaspitača i integrisanim akademskim studijama za obrazovanje master profesora tehnike i informatike školarina će iznositi 60.000 dinara.

Na master akademskim studijama za obrazovanje učitelja i vaspitača biće 80.000 dinara. 

Samofinansirajuće studente na doktorskim akademskim studijama školarina će naredne školske godine stajati 120.000 dinara.

Članovi Nastavno-naučnog veća i Saveta Fakulteta su se prilikom donošenja ovakve odluke rukovodili pre svega materijalnom situacijom stanovnika juga Srbije i problemom ubrzanog odliva mlađe populacije iz ovog dela naše zemlje. 

U ovoj ustanovi kažu da je namera bila da se srednjoškolcima i mladima ukaže da na studije ne moraju da odlaze u druge gradove, gde su troškovi života

znatno veći i odakle se najčešće nikad i ne vrate u rodno mesto, već da imaju mogućnost da, uz znatno manje troškove, ostanu da studiraju, a kasnije i žive i rade u Vranju. U tom cilju, odlučeno je da se ne prati trend povećanja školarina koji je aktuelan na svim drugim visokoškolskim ustanovama u Srbiji, već da školarine na Pedagoškom fakultetu i u narednoj školskoj godini ostanu nepromenjene i među najpovoljnijima u Srbiji. 

Pedagoški fakultet se nalazi u sastavu Univerziteta u Nišu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare