PDD PREKINUO SEDNICU U BUJANOVCU

BUJANOVAC

Svi odbornici Partije demokratskog delovanja (PDD) u Skupštini opštine Bujanovca izašli su danas za skupštinskom govornicom i tako blokirali nastavak sednice nezadovoljni jer predsednik te skupštine Jonuz Musliu nije  na glasanje stavio predlog te stranke da se u dnevni red uvrsti i izjašnjavanje odbornika o učešći opštine Bujanovca u  Asocijaciji albanskih  opština Preševske doline.

„MI smo , u skladu sa zakonom, podneli predlog da se u dnevni  rad sednice uvrsti i izjašnjavanje odbornika o učešću opštine Bujanovac u Asocijaciju albanskih opština. To je apsolutno legitiman i zakonit  način predlaganja i donošenja odluka a predsednik Skupštine opštine je dužan da  predlog  bilo kog odbornika za dopunu dnevnog reda stavi na glasanje. Musliu ovaj naš predlog neće da stavi ni na glasanje, što je suprotno zakonu“, rekao je za JUGpress  poslanik PDD u Skupštini Srbije Šaip Kamberi.

Kamberi je dodao da se PDD zalaže za rešavanje problema Albanaca iz Preševske doline  kroz institucije sistema i da je ovo „probni balon“ da  li  je osnivanje Asocijacije albanskih opština samo „politički markerting“ stranaka koje su učestvovale u tome .

Predsednik Skupštine opštine Bujanovac Jonuz Musliu prekinuo je sednicu i dao pauzu od desetak minuta ali se ona ne nastavlja ni posle sat vremena.

Odbornici PDD nisu učestvovali na sednici u Preševu u subotu, kada je doneta odluka o osnivanju ove asocijacije .

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare