Pavle Stojković: Dvadeset godina posle pobede DOS-a nada je nestala

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

Nekadašnji odbornik Skupštine opštine Leskovca iz redova DOSa-a na izborima održanim 24. septembra 2000. godine Pavle Stojković rekao je za Regionalnu informativnu agenciju JUGpress da je nada, koja je tada postojala kod ljudi, da će stvari da se promene na bolje, za ovih dvadeset godina nestala.

JUGpress: Vi ste bili u ekipi prvih odbornika koji su pobedili SPS i JUL-ovsku vlast u Leskovcu. Kako vam izgleda 20 godina posle, Vi niste imali javne funkcije i dalje radite posao koji ste i tada radili?

PS: Zapravo, sva nada svih nas, koji smo bili 20 godina mlađi, je bila upravo da se promeni nešto u društvu. Ušli smo u to puni nade i očekivanja i svega što je pratilo povratak u evropske tokove.

To je jednostavno skliznulo i nestalo, postalo samo jedna borba za vlast gde se svako trudi da se dokopa vlasti da bi se zaposlio i da bi neke proste svoje egzistencijalne potrebe rešio. A to je dovelo do toga da se danas više ne zna ni ko je opozicija, ni ko je vlast ni ko je koja stranka, niti ko ima koju veru i opredeljenje. Došli smo u jednu beznadežnu situaciju gde će trebati dosta vremena da se ovo društvo vrati na kolosek koji je potreban za normalan život. Danas smo svedoci da su mnogi ljudi, koji su bili u tzv. demokratskoj vlasti, sada prisutni u vlasti u ovim sadašnjim nazovi vladajućim strankama… Oni će čekati da, ako dođe neka nova vlast, oni opet budu deo nje. A mi ćemo bitisati i nadati se i nadati… Zato naša deca i odlaze, nemaju poverenja u nikog.

JUGpress : Da li je to problem, što više nema nade? Opozicija, ili oni koji sebe tako nazivaju, krive narod za svoje izborne neuspehe.

PS: Narod ne može biti kriv, nego su krivi pojedinci koji su hteli da budu predstavnici naroda i koji su izneverili očekivanja. Narod ima svoju potrebu da živi bolje, nije ni bitno koja je stranka u pitanju, bitno je da je bolje. Zato političari pokušavaju da ono što rade predstave kao najbolje, ali, na žalost, to se još nije videlo.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Јужна пруга
Јужна пруга
3 godine pre

Наду код људи је управо прокоцкао ДОС, а ове сада нећу да коментаришем,нису вредни ни тога…